2. kolo
24.08.2013 21:15 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Académica Coimbra - Sporting CP 0:4

Mimořádně impozatní je způsob, jakým začal lisabonský Sporting novou sezonu - klub, který loni spíše trpěl než cokoliv jiného, utržil v úvodních dvou zápasech svým soupeřům ostudné debakly a vyhřívá se tak na čele tabulky. Obávaný zápas na půdě Coimbry zvládl naprosto bez problémů, když zvítězil 4:0.

První náznak příležitosti přitom zaznamenali domácí, když Buval hlavičkoval po rohovém kopu vedle Patríciovy levé tyče; neúspěšný byl se svým pokusem také Halliche. Sporting poprvé zahrozil z rohového kopu, který dobře zpracoval Carrillo a domácí gólman Ricardo se musel vytáhnout; tentýž scénář se opakoval i po Capelově střele.

Ve 23. minutě však už šel lisabonský celek do vedení - domácí obrana nechala propadnout míč až k Carrillovi, který jej nekompromisně uklidil ke vzdálenější tyči. Coimbra sice zareagovala zvýšenou aktivitou, avšak nebylo jí to nic platné, naopak; tři minuty před pauzou se naopak Lvům povedlo navýšit vedení, když Rojo využil dalšího defenzivního lapsu Coimbry a propasíroval míč do sítě i přesto, že si na něj Ricardo stačil sáhnout. 0:2.

Jestliže domácí doufali v obrat ve druhé půli, čekala je brzy studená sprcha - už v 52. minutě byl totiž ve vápně faulován hostující Jefferson, a jelikož šlo o jasný prohřešek proti pravidlům, vysloužil si provinilec Goiano žlutou kartu, v zápase už druhou, a byl tak vyloučen. Míč si na bílý puntík postavil Adrien Silva a nekompromisně poslal svůj tým do tříbrankového vedení.

Domácí snad ještě mohli doufat v nějaký zvrat, jejich naděje se však rozplynuly doslova pár desítek vteřin poté - Reiner zahrál ve vápně rukou, a Sporting tak dostal výhodu další penalty. Tentokrát se míče ujal Fredy Montero, a přestože gólman Ricardo dokázal odhadnout směr střely, nebylo mu to nic platné - 0:4.

Za tohoto stavu už se domácí snažili pouze o čestný gól, a málem zaznamenali úspěch - to by však střídající Diogo Valente musel stlačit svoji střelu mezi Patríciovy tyče. Sporting mohl oproti tomu své vedení ještě navýšit a uštědřit domácím nepopulárního "bůra"; Capelova střele k levé Ricardově tyči se však do sítě těsně nevešla, a hosté se tak museli spokojit se stávajícím výsledkem. Ne že by jim to mělo vadit - naopak.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Hiko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Sportingu může pomoct, že nemohl příliš posilovat. Šanci dostanou hráči, kteří mají obrovskou motivaci se prosadit a mohlo by to být hodně ku prospěchu.

Reagovat
Hiko

snad máš pravdu, rozjezd je opravdu famózní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele