27. kolo
28.04.2013 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sporting CP - CD Nacional 2:1

Velmi zábavnou podívanou nabídli divákům na stánku Joseho Alvaladeho celky Sportingu a Nacionalu. Domácí jízda za poháry nakonec zdárně pokračuje, ačkoliv utkání divže nedospělo k remíze 1:1. Tu odmítla Rojova hlavička pět minut před vypršením normální hrací doby.

Sporting se musel obejít bez zraněného Erica Diera, jehož místo ve středu zálohy zaujal Adrien Silva. Tahle skutečnost nicméně Lvy nikterak nerozhodila - místo toho domácí odstartovali vlastně nejlépe, jak mohli. Už po pěti minutách si na své levé straně našel Bruma dostatek prostoru k tomu, aby v druhé vlně vyzval ke skórování Capela. Ten posléze málem zvýšil, když nastřelil tyčku Gottardiho klece.

Nebyl to však jen Capel, kdo se z kádru Sportingu mohl v úvodní části radovat z gólu - takový osamocený Rojo jednou klidně mohl hlavičkovat do sítě. Jakmile ale došlo na restart, začali hru ovládat čím dál drzejší hosté. Po hodině hry Rondón skoro vyrovnal, když jej pěkným centrem vyzval Candeias, a v 74. minutě to prasklo. Roztěkaný Bruma nezvládl jednoduše odkopnout nikým nechtěný balon a toho neváhal využít Angolan Mateus - právě po jeho centru Candeias nekompromisně zametl míč do sítě.

To už bylo na Ferreirovy ovečky příliš, a tak se znovu začalo makat. Probudil se Van Wolfswinkel, který si konečně vypracoval první šanci zápasu, a další střelecké pokusy registrovali ještě Bruma s Capelem.

Největší drama si ovšem aktéři tohoto duelu schovali až na závěrečnou pětiminutovku. Nejprve stánek Joseho Alvaladeho propukl v nespoutaný jásot po hlavičce Roja, posléze si zabučel na vyloučeného Bruna Moreiru.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hiko

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele