7. kolo
29.10.2012 21:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - Académica Coimbra 0:0

Budoucí Vercauterenův asistent Océan Cruz při své derniéře v roli kormidelníka Sportingu nepřesvědčil. Lvi pod jeho dohledem tak akorát neporušili svůj dosavadní průměr bodu na zápas, který však ani omylem nesplňuje jejich předsezónní očekávání.

Académica si už v první třetině zápasu tvořila slibnější náznaky šancí, jen ve finální fázi nevykazovala dostatek sebevědomí či přímočarosti; a pozitivnější dojem z jejího výkonu byl aktuální také po 90 minutách, jakkoliv se "studenti" museli obejít bez osmi členů A-týmu.

Hra v podání Sportingu naproti tomu čítala mnoho nepřesnosti či spíše nepozornosti. To ukázal i Adrien Silva ve 44. minutě, když ostudným pasem málem posvětil přečíslení 4 na 2 - nakonec rodící se nebezpečí duchapřítomně zažehnal taktickým faulem za žlutou kartu. Nebylo tedy divu, že se na domácí fotbalisty při odchodu do kabin pískalo, i když jenom tak decentně; celé představení se totiž odehrávalo před podivně mlčenlivými tribunami.

V 60. minutě Sporting trnul při dalším nesmyslu vlastního obránce, tentokrát šlo o střídajícího Gelsona. Jeho potrestání zabránil brankář Rui Patrício, když konečky prstů vytáhl nad břevno Marinhův povedený lob z hranice velkého vápna.

Aby toho nebylo málo, v 68. minutě si zadní stehenní sval natáhl či natrhl Khalid Boulahrouz, takže už tak nekvalitní defenzíva SCP ještě utrpěla, když ztratila svého jediného lídra. A sláva to dále nebyla ani vepředu, když v 75. minutě Van Wolfswinkel selhal tváří v tvář Ricardovi, aby jenom prodloužil své střelecké trápení.

Právě nizozemský forvard nakonec zoufalství sebe i celého týmu podtrhl neúspěšnou snahou nafilmovat těsně před koncem penaltu. Další vzruch před brankou Coimbry už způsobil pouze Pranjić solidní ranou ze střední vzdálenosti. Ricardo byl znovu bezchybný.

Kvalitu závěrečné dvacetiminutovky jinak bohužel velmi poznamenal vinou vytrvalého deště notně zmáčený terén. A domácím protagonistům nebylo do zpěvu ani z jiného důvodu: z trávníku je vyprovázelo dnes už tradiční bučení a pokřik "Godinho (prezident Sportingu - pozn. red.), ty hajzle, odstup!"...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Hiko

za to, že jsi věděl, že SCP bude i nadále na pěst... bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

jestli domácí neuhrají 3 body teď, tak už nevím kdy. AC sice není lehký soupeř, ale Sporting musí ukázat, že patří k portugalské špičce a ne skoro na konec tabulky. 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Han střelil první

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele