19. kolo
17.02.2013 21:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SL Benfica - Académica Coimbra 1:0

Tak tohle bylo pořádné drama! Benfica měla před vlastními fanoušky Coimbru zfouknout jako svíčku, ale nakonec diváci na Estádio da Luz čekali na jediný gól celých 94 minut a dočkali se jen díky kontroverzní penaltě, kterou proměnil Lima..

Domácí byli sice aktivnějším celkem a měli větší držení míče, ale dlouho to vypadalo, že pozorná a dobře organizovaná hostující obrana v čele s výborným Ricardem v bráně jejich tlaku odolá; nakonec se to nepovedlo, a Benfica tak opět dotahuje Porto na děleném prvním místě.

Kouč Jorge Jesús postrádal suspendovaného Matiće i zraněného André Gomese, a pozici štítového záložníka v tradičním 4-1-3-2 tak zaujmul André Almeida; do útoku se od začátku postavili Rodrigo a Lima. Orli byli od začátku lepším týmem, ale Académica odolávala - v první půli tak přežila Limovu hlavičku z blízké vzdálenosti, akrobatický pokus Maxiho Pereiry i dělovku Enza Péreze, kterou musel výborným zákrokem vyrážet Ricardo.

Académica zůstávala většinou zatažená na své vlastní polovině; bránil i Wilson Eduardo, a vepředu tak zůstával pouze osamocený Cissé. Podobný obraz hry pokračoval i o přestávce; pokud se něco změnilo, bylo to tempo domácích, kteří s přibývajícím časem v honbě za potřebnou brankou utahovali šrouby.

V 50. minutě se velmi blízko vedoucímu gólu dostal Ola John; Lima obral ve vápně nejistého Joaa Reala a nabil nizozemskému záložníkovi, jehož rána se však pouze odrazila od tyče. Kouč Jesús poslal na hřiště v rychlém středu Kardece, Carlose Martinse a Gaitána, ale Académica, soustředící se už pouze na ubránění bezbrankové remízy, stále držela.

Deset minut před koncem přišel největší moment brankáře Ricarda - jeho zákrok konečky prstů proti Melgarejově projektilu byl fantastický. Domácí sice tlačili, ale gól ne a ne přijít, a Jesús (společně s fanoušky) se hodně zlobil na zdržování hostujících hráčů; možná právě proto nastavil sudí celých pět minut.

Když už se zdálo, že utkání nutně dospěje k remíze, přišel zničehonic klíčový zlom - Joao Dias stáhl ve vápně střídajícího Gaitána a byla odpískána penalta, ačkoliv hostující fotbalisté zuřivě protestovali a reklamovali, že byl Dias faulován první. Celou situaci odnesl červenou kartou nejhlasitější nespokojenec Hélder Cabral. Lima už nabídnutou šancí nepohrdl a s překvapivým klidem vystřelil domácím toužebně očekávané vítězství.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5-0

Reagovat
Hiko

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele