18. kolo
11.02.2013 21:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

SC Braga - Paços Ferreira 2:3

Tak tohle je pořádné překvapení! Jak to na začátku sezony vypadalo, že se Braga zapojí do boje o titul, v okamžiku lámání chleba se spíše zdá, že bude mít plné ruce práce s kvalifikací do Evropy.. v souboji s přímým konkurentem Pacos Ferreira totiž doma podlehla 2:3 a dovolila mu tak odskočit na třetím místě, zajišťujícím postup do kvalifikace Ligy mistrů.

Castores nyní mají na svého věhlasnějšího konkurenta už čtyřbodový náskok. Hosté zažívají skutečně vynikající formu - z posledních sedmi ligových utkání vyhráli rovnou šest, a v celé sezoně padli dokonce jen dvakrát (!), a to na štítu gigantů z Benfiky a Porta.

A vysoké sebevědomí bylo na svěřencích Paula Fonseky znát - už v 50. minutě totiž vedli o tři branky, když se nejprve v první půli dvakrát prosadil Hurtado, jehož krátce po pauze doplnil Cícero. Braga se sice zmátořila a góly Salina s Éderem dotáhla náskok soupeře na jedinou trefu, ale přestože na vyrovnání či otočení zbývalo ještě celých 25 minut, skóre se už nezměnilo.

Na úvodní změnu skóre čekali diváci jen něco málo přes čtvrt hodiny, kdy si nikým nehlídaný Hurtado počíhal na vzdálenější levé tyči na lehce přetažený centr a pádu jej poslal hlavou za Quima; ten si sice na míč stihl sáhnout, ale nebylo mu to nic platné. I druhá branka peruánského křídelníka padla hlavou - tentokrát šlo o rychlé přečíslení 4 na 2, centr zleva a dorážku zblízka do prázdné brány.

Ironické je, že Braga si tuto situaci evidentně nepohlídala, protože třetí gól Cícera padl prakticky totožným způsobem, pouze zrcadlově obráceně; v ten okamžik se kouč José Peseiro už začínal chytat za hlavu a spínat ruce. Zachraňovat ho tak musel o pouhých 6 minut později Salino, který si ve vápně naběhl na načechraný centr Mossoróa a úspěšně přeloboval vybíhajícího Cássia, přestože míč do branky v následné skrumáži dost možná dotlačil některý z hostujících obránců.

Skóre následně uzavřel po rohovém kopu Éder jedovatou hlavičkou na bližší tyč; to však bylo ze strany Arsenalistas všechno. Není proto divu, že se domácí fanoušci v závěru zápasu začali dožadovat Peseirova odvolání..

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hiko

autorovi za odvahu při tipech

Paços budou hodně zlobit, ovšem moc je na body nevidím - 2:1 pro domácí, za víc gólů bych se taky nezlobil

Reagovat
fantomas

Nakonec sem byl ještě moc málo odvážnej..

Reagovat
smazaný uživatel

3:

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Shevchenko

Paços jede

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele