13. kolo
05.01.2013 21:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Porto - CD Nacional 1:0

Ani ve třetím měření sil s favorizovaným Portem letos Nacional nedokázal skórovat. Po pohárových prohrách 0:3 a 0:2 už nicméně alespoň doopravdy sahal minimálně po nerozhodném výsledku, o což se zasloužil především laxní přístup Dragões k druhému dějství. Tak jako tak nicméně Porto zapomnělo na nedávný mizerný výkon proti Estorilu, aby se na derby s Benfikou naladilo alespoň nějakým pozitivním způsobem.

Hoši z Madeiry na sever Portugalska přijeli prodávat velmi nepříjemný styl se dvěma štítovými záložníky a tvořivým Mihelićem nezřídka staženým uprostřed obou čistě defenzivních tykadel. Favorit potom docela složitě hledal cestičky k brance - obvykle to nešlo po pravé straně, utopený se zdál být Lucho, a tak nejnebezpečněji působil levonohý tandem Varela-Sandro. Tak jako tak si nicméně aktivní Porto stále nedokázalo tvořit jednu šanci za druhou, jak proti Nacionalu bývalo zvykem.

Věci se daly do pohybu teprve s umístěnou hlavičkou Martineze po Moutinhově dodávce od rohového praporku. To se rázem se zajímavými příležitostmi roztrhl pytel: Lucho ve 33. minutě jenom předznamenal učiněnou smršť chvíli před pauzou, během níž se do zajímavých pozic dostali Jackson, James i Danilo (během tří minut). Další branka už každopádně do přestávky nepadla.

Druhý poločas už byl ze strany Dragões mnohem větším trápením, na koncovku úvodní části se zkrátka vůbec nepodařilo navázat (příčinou budiž i Jamesův natažený zadní stehenní sval). Trenér Nacionalu Manuel Machado se koneckonců sám nebál a jedním střídáním konečně podnítil ofenzivní snažení svého mužstva. Ostrované s Keitou v sestavě (namísto Miheliće) vypadali být kousavější, přesto v útoku sotva utvářeli nějaké konkrétní nebezpečenství.

To spíš golman celku z Madeiry, Vladan, se musel v 64., respektive 73. minutě vytasit s výjimečným reflexem. Poprvé pálil Defour po křídelní kombinaci, podruhé Lucho s následnou hrozivě nepřesnou dorážkou Jacksona Martíneze. Ve finále si tak domácí mohli naříkat jedině sami na sebe, že se s Nacionalem minimálně výsledkově takhle natrápili. Ale to už je v jejich podání docela klasika...

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

7:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Hiko

Porto v klidu 4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele