9. kolo
11.11.2012 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Porto - Académica Coimbra 2:1

Porto sice nepředvedlo proti Coimbře žádný brankostroj, ale cenné tři body nakonec zůstaly po výhře 2:1 na Estádio do Dragão. Domácí celek tak zůstává na čele ligové tabulky, zatímco hosté pokračují v neuspokojivém startu do sezony a na sestupové příčky mají pouze dvoubodový náskok.

Nikoho asi nepřekvapilo, že Dragões byli v utkání lepším týmem, měli převahu v držení míče a jejich vítězství je tak zasloužené. V první půli se tato převaha ještě s výsledkem nesetkala, neboť Académica bránila velmi pozorně, ale po obrátce definitivně rozhodly branky Jamese Rodrígueze a Joaa Moutinha, přičemž zejména ta druhá byla spektakulární. Wilson Eduardo sice ještě dokázal snížit, ale na body to nestačilo.

První šanci viděli diváci po čtvrthodině hry - po rychlé domácí akci se řítil na bránu Jackson Martínez, proti němuž vybíhal Ricardo. Kolumbijský střelec sice dokázal hostujícího brankáře přehodit, ale spolu s ním minul i bránu. Coimbra nicméně nepouštěla favorita do velkých příležitostí; až po další čtvrthodině nebezpečně pálil opět Martínez, a opět mimo tři tyče.

Zdržovací taktika hostů však logicky nevedla prakticky k vůbec žádnému ohrožení Héltonovy brány, a navíc se sesypala krátce po začátku druhé půle, kdy se Porto dostalo do vedení. Lucho González poslal precizní přihrávku za obranu Rodríguezovi, a druhá z kolumbijských hvězd měla k dispozici mnohem víc času a prostoru, než by byla bývala ke skórování vůbec potřebovala.

Krátce nato už to bylo o dvě branky. Moutinho si pro diváky připravil jasný gól kola - do míče se opřel téměř z 30 metrů a jeho nádherná střela zaplula do sítě zkoprnělého Ricarda, který se situací nemohl prakticky nic udělat. Académica se v celkově otevřenější druhé půli snažila více chodit dopředu, ale improvizovaná obranná čtveřice Porta pracovala dobře a vystavila soupeře hned jedenácti ofsajdům, z nichž většinu si připsal Salim Cissé.

Právě Cissé zaznamenal vůbec první gólovou šanci hostů v 73. minutě, ale jeho střela Héltonovu bránu minula. Académica se však přesto gólu dočkala, a na vině byl zejména Lucho González, který ztratil míč a dovolil Wilsonu Eduardovi vypustit krásný volej z 20 metrů, který prošel pod Héltonem až do sítě. Domácí brankář neměl u této branky čisté svědomí.

Porto si však těsné vedení pohlídalo, když v posledních 10 minutách hry prakticky nepůjčilo soupeři míč, a připsalo si tak jubilejní dvoustou soutěžní výhru na Dragãu.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Hiko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele