12. kolo
15.12.2012 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

CD Nacional - Sporting CP 1:1

Synchronizace celků Nacionalu a Sportingu včerejším střetnutím na Madeiře vskutku nebyla porušena. I po dvanácti kolech oba týmy svorně dodržují průměr jednoho bodu na zápas, což ale především borce z hlavního města krajně znepokojuje. Po tomto kole budou na Ligu mistrů ztrácet přinejmenším osm, spíše ale jedenáct bodů.

Byl to vlastně lví evergreen posledních dnů. Tragický první poločas, vytvořená jednogólová ztráta, posléze zlepšený výkon a ve výsledku nevýhra. Kolikrát jsme to už viděli? Benfica sice byla výjimkou, ovšem Nacional v žádném případě. Na něj Vercauterenův ansámbl vyrukoval až příliš vlažně, což před Isaelem ještě klidně dvakrát mohl potrestat Rondon. Nakonec to byl tedy teprve záložník s extravagantní visáží, kdo se prošel statickou obranou protivníka až ke šťastné tečce.

Druhý poločas, to už byl jinačí příběh, jak se ostatně dalo předpokládat. Hosté na hochy z Madeiry okamžitě začali vytvářet soustavný tlak, s míčem i bez něj, což nutně muselo pramenit v první vážné příležitosti. Například v 57. minutě se po faulu na Capela měl Sporting ujmout vedení skrze penaltu - jenže obyčejně klidný Van Wolfswinkel ani netrefil vymezený prostor.

Lvi se tedy dočkali až o 12 minut později prostřednictvím o mnoho méně tradičního střelce. Mladík Cédric Soares nicméně zaujal nejlépe, jak mohl. Trefil se parádně z velké dálky, odkud vymetl jednu ze šibenic Vladanovy klece.

V závěrečných pasážích se o rozhodující slovo ucházely obě strany zhruba stejnou měrou. Na straně Sportingu své šance spálilo střídající duo Jeffrén-Viola; na straně domácích to byli Barcellos s Mateusem.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hiko

Tak by mě zajímalo, komu bude fandit Cristiano Ronaldo . Já teda rozhodně hostům, SCP vyhraje 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele