18. kolo
10.02.2013 19:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

CD Nacional - SL Benfica 2:2

Pořádné drama bylo k vidění v Madeiře - Benfica totiž klopýtla na hřišti Nacionalu, ztratila dva body díky remíze 2:2, a navíc se ještě více vyostřila a prohloubila rivalita mezi oběma celky...

...která pochopitelně není založená na geografii, ale spíše na kontroverzní historii vzájemných setkávání - a dnešní večer této pověsti dostál na sto procent, zejména díky červeným kartám pro hostující Cardoza a Matiće.

Už od počátku to pro favorita na titul vypadalo všelijak, a hosté svého soka brzy vytrestali za líný začátek zápasu. Byl to právě Nacional, kdo se prostřednictvím Diega Barcellose dostal díky nedorozumění Artura s Luisinhem málem dostal ke gólu už po čtyřech minutách.

Orli si však neoddychli nadlouho; vlastně jen necelé dvě minuty. Barcellos se totiž se svojí zahozenou šancí nechtěl smířit a zkušeně proměnil střílený pas nikým nehlídaného Claudemira. To byla facka, kterou favorit potřeboval - najednou začali červení hrát lépe, a ještě do půle se jim podařilo skóre dokonce otočit.

Po čtvrt hodině se k míči dostal aktivní Luisinho a vyslal do vápra břitký centr; ten byl sice původně mířen na Limu, ale nakonec si jej do vlastní sítě srazil bránící nešťastník Mexer - vyrovnáno. Právě Lima představoval velkou hrozbu i nadále a dokonce brzy trefil tyč; tentokrát se Mexer s odraženým míčem popasoval již mnohem lépe.

Co domácím chybělo v obraně, vynahrazovali si v útoku - a to zejména prostřednictvím brejků. Do vedení však šli hosté, a mohl za to magický přímý kop Jona Urretaviscayi (neznáte-li ho, netrapte se - šlo o jeho první start od ledna 2010); dělovka z pětadvaceti metrů zanechala brankáře pouze v tichém údivu.

Do druhé půle tak vše hrálo do karet Benfice, ale pak se projevila její stará bolest, totiž tendence k výpadkům pozornosti v obraně - a Nacional toho využil už osm minut po restartu. Candeias sice Claudemirův centr ještě totálně minul, ale na zadní tyči stojící Mateus už plně zužitkoval fakt, že na něj Orli prostě zapomněli.

Nacional tak s jednoduchou a efektivní taktikou nakonec slavil úspěch - stačilo už jen přežít postupně po sobě jdoucí šance Luisaa, Cardoza a Salvia.. a poděkovat brankáři Gottardimu.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Hiko

super odhad, stejně jako autor preview

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude těžkej zápas, ale kvalita je rozhodně na straně Benfiky, a proto by měla jakkoliv vyhrát. VAMOS SLB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele