28. kolo
04.05.2013 21:30 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

CD Nacional - FC Porto 1:3

Na Madeiře to bylo v podání Porta o bleskové misi. Dragões se s ničím nepárali, během 22 minut nasázeli soupeři hned tři branky a pak už jen v poklidu dohrávali. Před O Clássikem si tak dodali sebevědomí a ještě ušetřily síly, které se jistě budou hodit.

Draci na to proti Nacionalu vlétli doopravdy zhurta. Brzké šance si na konto připsali James s Martínezem, kteří v obou případech mířili těsně nad břevno, oba dva tito muži si však svá počáteční zaváhání okamžitě a vrchovatě vynahradili. Varela na levé straně těsně před brankovou čarou zachránil míč před odskákáním do zámezí a Jackson Martínez si i ve složitém úhlu věděl rady - prohodil si prvního protivníka a akorát před vyběhnuvším gólmanem píchnul balon pod nohy hravě skórujícího krajana.

James Rodriguez stál také u zrodu druhé branky, pouze deset minut nato. Tentokrát se stal druhým asistentem, který parádním přenesením hry zhodnotil náběh Moutinha. Na jeho hlavičku do cesty Mangaly (postaveného v mírném ofsajdu) bylo totiž navázáno stylovou patičkou ve výskoku - jako by snad byl obránce Porta ke střílení branek přímo zrozen.

Další dvě branky už padly z pokutových kopů v rozmezí pouhých pěti minut. A jestliže obě penalty byly snadno ospravedlnitelné - jedna se zahrávala po podkosení Varely, ta druhá po očividné ruce Mangaly -, Lucho si počínal mnohem suverénněji než kolega Candeias. Ten se prosadil navzdory Héltonově dotyku, zatímco argentinská modla Gottardiho chladnokrevně poslala na opačnou stranu.

Ve zbytku zápasu, který už nemusel nic řešit, bylo k vidění očekávané. Porto si užívalo tu platonického, tu zcela konkrétně vyjadřovaného a aplikovaného tlaku. Gottardi musel být ještě několikrát ve střehu proti Martínezovi či Varelovi, proti jehož znamenité střele z nepřirozeného postavení se úchvatně vrhal ještě před přestávkou. Po ní akorát sledoval Abdoulayeho hlavičku mimo a další pološance v poklidu dohrávajícího favorita.

Autor: Tomáš Daníček / ojogo.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

nesmysl ta penalta proti portu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele