22. kolo
09.03.2013 21:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Académica Coimbra - Sporting CP 1:1

Sporting ani v Coimbře nevyhrál a začíná mu pomalu, ale jistě ujíždět vlak. Dnes měli Ferreirovi svěřenci namále a vysvobodila je až vyrovnávací branka van Wolfswinkela; domácí poslal do vedení proměněnou penaltou Wilson Eduardo, který v Académice hostuje právě ze Sportingu..

A byl to Wilson Eduardo, kdo stál za aktivním úvodem Coimbry, když obehrál Cédrika Soarese a poprvé prověřil Patrícia. Hosté zareagovali zmařenou příležitostí Diera, a nadále na hřišti vládla spíše nepřesnost a nízké sebevědomí. Ve 25. minutě vedl domácí útok Hélder Cabral a mladíček Fabrice Fokobo, který dnes dostal od kouče Ferreiry šanci v základu, se "odvděčil" nešikovným penaltovým faulem. Eduardo penaltu proměnil s přehledem - 1:0.

Dier poté vystrašil gólmana Ricarda povedeným přímým kopem, ale to bylo ze strany hostů v první půli vše. Záložník Coimbry Makélélé, který hrál výtečný zápas, se ocitl v největší šanci první pětačtyřicetiminutovky, ale ani jeho hlavička z bezprostřední blízkosti k brance nevedla; totéž platí i o střele Johna Ogua. Oba narazili na (opět) famózního Ruie Patrícia.

Ferreira udělal v poločase hned dvě změny, mimo jiné stáhl i penaltového viníka Fokoba, za nějž přišel mnohem ofenzivnější Zakaria Labyad. Zpočátku to však žádný efekt nemělo a Marinho málem zdvojnásobil vedení po pěti minutách; tentýž hráč krátce na to trestuhodně zahodil hlavičku z vynikající pozice, zatímco Ogua opět okradl o gól Patrício.

Sporting se konečně zvedl až v posledních 20 minutách; vše odstartovala hlavička dalšího ze střídajících hráčů, Carrilla, a poté už se skóre srovnalo. Joaozinho a Carrillo si nalevo vyměnili míč a druhý jmenovaný vyslal dobrý centr do ohně, kde už číhal van Wolfswinkel, předvedl skvělé zpracování a zblízka nezaváhal - 1:1.

V ten okamžik ucítili hosté možnost urvat všechny body, a Académice tak nezbývalo než bránit remízu - to se však nakonec povedlo, když se postupně neprosadili ani nadvakrát Labyad, ani podruhé van Wolfswinkel.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Hiko

tipování zápasů SCP je letos jak ruleta... takže zkusím 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele