základní část, 13. kolo
14.06.2011 16:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - FK Rostov 4:0

Zenit rozhněvaný ztrátou bodů v Moskvě si svůj vztek vybil na Rostovu, který převálcoval 4:0. Aleksej Ionov navíc vsítil nejrychlejší gól v letošní sezoně Premier Ligy.

Petrohrad se ujal vedení už ve 12. minutě, když Lazović z levé strany přihrávkou našel Ionova a ten zblízka otevřel skóre - 1:0. Obránci Rostovu si všímali pouze Keržakova, na mladíka Ionova úplně zapomněli. Zenit brzký gól nabil pozitivními emocemi a na hřišti bylo dál jen jedno mužstvo. Zyrjanov měl dvě šance, ale prvním případě střílel levou nepřesně, v druhém zase pálil do gólmana Kočenkova.

Rostov se postupem času vzpamatoval a přemístil hru daleko od svojí branky. Hosté dokonce posléze i ohrozili branku Zenitu - gólman Malafejev měl co dělat, aby si poradil se střelou Jankova. O něco později se snažil vyrovnat Česnauskis, střílel však mimo. Potrestat Rostov za marnotratnost naopak mohl Keržakov, ale mladý brankář Kočenkov proti němu skvěle vyběhl.

Až ve 39. minutě se tedy znovu měnilo skóre - tehdy se Zenit dostal do vedení 2:0. Lazović, ač byl tísněn Chagušem, vstřelil svůj devátý letošní gól. Ihned po změně stran měl Zyrjanov třetí možnost skórovat, ale opět nevyzrál na Kočenkova. Současná jednička Rostovčanů pak i nadále držela svůj tým nad vodou a nad břevno vytáhla nebezpečný přímý kop Keržakova. Na hřišti se následně objevili Huszti s Dannym, čímž byl osud Rostovu fakticky zpečetěn. Maďar Huszti v 72. minutě zvyšoval na 3:0, když vtrhl do šestnáctky hostí a prudkou střelou na přední tyč překvapil Kočenkova.

Třikrát se mohl vyznamenat Danny, ale pokaždé trestuhodně selhal. Účet zápasu na 4:0 z pohledu Zenitu nakonec uzavřel další žolík Bucharov. Rostov opět opouští Petrohrad jako zbitý pes.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele