o titul, 41. kolo
28.04.2012 18:15 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Dinamo Moskva 2:1

Zenit Petrohrad porazil ve 41. kole ruské Premier Ligy Dinamo Moskva 2:1 a obhájil mistrovský titul. Zlaté góly dali Širokov a Keržakov z penalty.

Oba týmy začaly opatrně, bojovalo se především ve středu hřiště. Uprostřed prvního poločasu se hra rozproudila, fotbalisté Zenitu Aňukov s Aršavinem šli téměř sami na Šunina, ale na něj nevyzráli. I Dinamo se mohlo vyznamenat, ale útočník Kuranyi nechal v šanci vyniknout Malafejeva.

Ve 30. minutě poprvé explodoval stadion Petrovskij nadšením, jemná přihrávka Aršavina na Širokova vedla k prvnímu gólu - 1:0. Sotva se hosté vzpamatovali z inkasované branky, pískl sudí Vitalij Meškov sporný pokutový kop. K míči se postavil Keržakov a poslal Zenit do dvoubrankového vedení - 2:0.

Zenit se uspokojil a Dinamo jej sevřelo před vlastní brankou. Z územní převahy vytěžili bělomodří kontaktní branku, rohový kop Misimoviće poslal za záda Malafejeva zadák Epureanu. Dinamo mělo i další šance, ale například Semšova vychytal bdělý Malafejev.

Od 56. minuty hrál Zenit Petrohrad v početním oslabení, Zyrjanov po faulu na Semšova uviděl druhou žlutou kartu a šel pod sprchy. Dinamo rázem obléhalo pokutové území Zenitu, ale přes obětavou obranu domácích se ofenzivní hráči bělomodrých nedokázali prosadit. Nejblíže vyrovnání byl Samedov, ale s jeho jedovatou střelou si Malafejev poradil.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele