základní část, 10. kolo
21.05.2011 09:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Tom Tomsk - Zenit Petrohrad 2:1

V 10. kole ruské Premier Ligy Tom na svém hřišti porazila Zenit a prodloužila tak nevýherní sérii petrohradského klubu na čtyři zápasy. Vítězný gól vstřelil Golyšev a dohnal tak v tabulce střelců nejlepšího Danka Lazoviće.

Zápas začal v nepříliš rychlém tempu. Týmy se zřídkakdy dostávaly do pokutového území soupeře. První desetiminutovka tak nabídla pouze dalekonosnou střelu korejského záložníka domácích Kim Nam-Ila, která proletěla metr od tyče.

Skóre se mohlo měnit v jedenácté minutě, kdyby nezasáhl Sergej Pesjakov, jenž vyrazil ránu Lazoviće. Ten postupoval sám na Pesjakova. Chvíli na to sibiřský brankář musel zasahovat znovu. Danny poslal zpoza pokutového území střelu přesně na Pesjakova.

Dočasná aktivita postupně vyšuměla. Jednou z výjimek pak byl útok vedený po pravém křídle, v jehož závěru Jevgenij Starikov z rohu brankoviště nekompromisně poslal centr Kanunnikova do brány. Tomský klub však neslavil dlouho. Tři minuty po inkasovaném gólu totiž obráncům utekl Ionov a nedal brankáři šanci. Týmy tak do šaten odcházely za nerozhodného stavu.

Po přestávce nespokojený Spalletti poslal do hry Konstantina Zyrjanova namísto Viktora Fajzulina. Druhý poločas začal překvapivě útokem domácích. Už v devětačtyřicáté minutě měl možnost Jokić, jen kdyby se trefil do brány. A v 52. minutě Pavel Golyšev bez potíží doklepával balón do prázdné brány po vyražené střele Starikova. Díky tomuto gólu tak Golyšev dohnal zatím nejlepšího střelce ligy Lazoviće.

Po inkasovaném gólu hosté přidali na tempu a Pesjakov se musel v bráně hezky zapotit. Snad jen zázrakem dokázal vytáhnout míč zpoza břevna po tečované střele. Ovšem zápal hostům nevydržel dlouho. Postupně se domácím podařilo vyrovnat hru. Zajímavostí je, že se tomský klub nebál ke konci zápasu útočit a dokonce mohl zvýšit svůj náskok. Jenže střela Kanunnikova proletěla těsně vedle brány. Tom tak dokázala poprvé v sezóně naplno bodovat na domácím trávníku.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zajímavý výsledek,toto je určitě nabudí,ale další 4 zápasy jsou opravdu těžké.Tomsk může získat 7 bodů,ale i žádný.Tyto zápasy naznačí jestli Tomsk má na to být ve skupině o titul nebo o udržení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele