základní část, 5. kolo
16.04.2011 16:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Těrek Groznyj - Dinamo Moskva 0:0

Těreku Groznyj se podařilo rozšířit neporazitelnou šňůru na tři zápasy. V domácím utkání čečenské mužstvo uhrálo bezbrankovou remízu s Dinamem Moskva.

Těrek je typické domácí mužstvo, takže nikoho nepřekvapilo, když se ujal iniciativy. Trpěl však na nedostatek invence v útoku a uchyloval se tak většinou jen ke střeleckým pokusům z uctivé vzdálenosti. Svěřenci trenéra Gullita také často využívali útočniky Tiuí - Mguni. Po jednom takovém útoku Mguni nebezpečné střílel hlavou, brankář Dinama Šunin pokus zneškodnil.

Bělomodří tahali za kratší provaz, probudili se až v polovině prvního poločasu. Po centru Lomiće mohl skórovat Kuranyi, Těrek podržel bdělý Džanajev. O dvě minuty později měl Němec další skvělou možnost, po vyvedeném pasu Sapety vyhrál vzdušný souboj se Zenguem. Zdálo se, že míč letí do sítě, ale nakonec těsně minul svatyni domácích. Pak měl šanci Těrek, z přímého kopu střílel Omeljančuk, ale Šunin nezklamal a vytáhl z rukávu bravurní zákrok. Nezáživný první poločas tak branku nepřinesl.

Ani po změně stran oba týmy vepředu neriskovaly a hrály na jistotu. Jakoby remíza uspokojila oba. Chyběla myšlenka, rychlost, chtíč...Druhý poločas mělo mírnou převahu Dinamo. Hru oživil Ukrajinec Voronin, který se blýskl povedenou střelou, kterou k jeho neštěstí zastavil svým tělem obětavý obránce Ferreira. Rozhodnout mohl patnáct minut před koncem kapitán Těreku Kacajev, který po přihrávce Mauricia běžel sám na branku. V koncovce však selhal. Dinamo reagovalo dalekonosným pokusem Samedova, Džanajev se proti ní blýskl akrobatickým zákrokem.

Závěrečný hvizd sudího doprovázel hlasitý pískot fanoušků, kteří očividně nebyli spokojeni s úrovní utkání a především výkonem svých miláčků z Grozného.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele