5. kolo
11.04.2010 12:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Lokomotiv Moskva 1:0

Zenit pokračuje v úspěšném startu k vysněnému titulu mistra ligy, když o body obral dalšího z favoritů soutěže. Tentokrát na domácím hřišti sebralo mužstvo Luciana Spallettiho všechny tři body Lokomotivu Moskva.

Důležitý souboj přivítal v Petrohradě plný stadion Petrovskij a příjemné jarní počasí s teplotami až do 20 stupňů na sluníčku. Příjemnou zprávou pro domácí byla i absence hostující opory Aleksandra Alijeva, který kvůli zranění nebyl ani na lavičce Lokomotivu. Zápas začal po úvodní minutě ticha na památku leteckého neštěstí poblíž Smolenska a od prvních minut byl spíše bojem o každý centimetr na hřišti.

Hostující trenér Jurij Sjomin poslal na hřiště defenzivní sestavu s prakticki třemi defenzivními záložníky ve středu hřiště. V prvním poločase tak bylo k vidění spousta osobních soubojů a tvrdých zákroků. O něco více příležitostí měl domácí Zenit, zato největší šanci první půle měl na kopačce hostující Syčov, jehož ránu skvělým zákrokem vyrazil brankář Malafejev.

I ve druhé půli dominovaly pevné obrany a oboustranný důraz na bezchybný výkon ve středu hřiště. V 54. minutě však Zenit konečně využil mírnou převahu, když se po přihrávce Lazoviče přesně trefil Vladimir Bystrov.

Po úvodní trefě Bystrova se hra více otevřela a k vidění bylo o něco více fotbalových momentů. V závěru zápasu se pak Lokomotiv začal nadechovat k finálnímu tlaku a zahrozil především ze série standardních situací. Rozlet hostí však v 86. minutě zastavila druhá žlutá karta Dmitrije Tarasova a proti oslabenému mužstvu hostí Zenit dokázal jednobrankové vedení uhájit.

Autor: Martin Olšovský / fczenit.blog.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele