17. kolo
14.08.2010 14:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Dinamo Moskva 1:1

Zenit Petrohrad remizoval na stadionu Petrovskij s Dinamem Moskva 1:1. Hráči Petrohradu byli v utkání lepším celkem, ale bělomodrým se podařilo vytěžit z minima maximum a vezou si cenný bod.

Suverénní lídr Premier Ligy Zenit Petrohrad nastoupil proti Dinamu Moskva i s několika novými posilami. Do středu obrany se postavil Bruno Alves z Porta a do středu zálohy Sergej Semak z Kazaně. Do sestavy se vrátil i Srb Danko Lazović. Do sestavy Dinama se vrátil uzdravený Epureanu, od první minuty hrál i Dmitrij Kombarov, který po tomto utkání zamíří spolu se svým zraněným bratrem Kirillem do Spartaku Moskva.

Zenitu vyšel úvod náramně a hlavně útoky po pravé straně, kde vládli Danny s Aňukovem dali Srbovi Lomićovi na levé straně obrany pořádně zabrat. Už na konci první minuty se mohl vyznamenat Keržakov, proti ale byl brankář Gabulov. Brzo mohl skórovat i Danny, Gabulov byl opět na správném místě.

To brankář Zenitu dlouho žádnou práci neměl. Nicméně zatímco Zenit byl u branky bělomodrých pořád nebezpečný, ale nedařilo se mu dát branku, hosté dokázali přesný opak. Svěřenci Miodraga Božoviče ze své první šance skórovali. Přihrávku Dmitrije Kombarova zakončil gólem důrazný Kevin Kurányi. Pro německého kanonýra to byla první branka v ruské lize.

Zenit branka nesrazila a zanedlouho vyrovnal. Střela Keržakova se odrazila od týče přímo před dorážejícího Lazoviće, který měl snadnou úlohu dopravit míč do sítě.

V závěru prvního poločasu diváci viděli po jedné šanci na obou stranách. Semšov svou typickou střelou na zadní tyč jen těsně minul Malafejevovu branku a Gabulovovi v brance Dinama bylo nutno vytáhnout další výborný zákrok po tečované střele Lazoviće.

V přestávce trenér Zenitu Spalletti stáhl aktivního Keržakova a dal příležitost nové posily z Kazaně Alexandru Bucharovovi. Urostlý útočník mohl svůj debut okořenit brankou, ale v obrovské šanci se ukopl. Zenit měl i po změně stran více ze hry, ale další příležitost si dlouho nemohl vypracovat. Dinamo se pod tlakem zmohlo jen na nákopy na osamoceného Kuranyiho, který byl pečlivě střežen portugalským duem Meira - Alves.

Nebezpečnou střelu vyslal na Malafejeva opět záložník Dinama Igor Semšov, ale opět minul. Z jakékoliv pozice střílel Voronina, ale jeho pokusy neměly zdaleka gólové parametry. Poslední šanci utkání měl Danny, ale přestřelil, navíc pomezní sudí zaznamenal chybně ofsajd. Duel Zenitu s Dinamem tak skončil remízou 1:1.

Autor: David Kubáň

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele