27. kolo
08.11.2010 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Rubin Kazaň - Spartak Moskva 1:1

Moskevskému Spartaku proklouzla výhra nad úřadujícím mistrem mezi prsty, jelikož domácí Rubin dokázal úplně na konci utkání vstřelit vyrovnávací branku. Boj o druhé místo tak dostává další zajímavý náboj, kdežto červenobílí šanci na bronz už nemají.

Oba týmy začaly zápas v rychlém tempu. Postupně iniciativu přebíral domácí celek. Noboa vyzkoušel pohotovost Dikana, pak dobře rozehrál standardní situaci Natcho, ale Alex v poslední chvíli zamezil střele. Po dvaceti minutách už byla převaha Rubinu docela citelná. Domácí rozehráli nebezpečný roh a pak Dikana prověřili Kasajev s Rjazancevem.

Úřadující mistr dokonce vstřelil gól, jenže Kasajev byl v ofsajdu. Poté nebezpečně odpověděli hosté. Zprvu nebezpečný centr vyslal McGeady a následně do pokutového území vtrhl Ibson. Naštěstí pro obránce sudí Bezborodov odpískal nebezpečnou hru.

Ve 32. minutě si Spartakovci vytvořili gólovou situaci. Welliton dostal míč do běhu, avšak pod nohy se mu vrhl Ryžikov a svůj tým zachránil. Několik minut na to ovšem podobná situace vedla ke gólu. Ibson prošel přes střed, poslal míč na Wellitona, kterého nechal o samotě Navas. Nejlepší střelec letošní sezóny poslal balón přesně do vzdáleného rohu. Brazilský útočník tak dal v dresu Spartaku na půdě Kazaně gól v každém zápase.

Do druhé půle vyběhl na trávník Karadeniz a vystřídal Eduarda. Hned vzápětí po centru z pravé strany mohl skórovat Rjazancev. Hosté odpověděli dvěma útoky, které vedl McGeady přes střed. Jednou Ir zkusil vystřelit sám, jenže trefil Navase. Podruhé předběhl pět protihráčů, nahrál napravo Wellitonovi, ale útočník uklouzl a k míči se nedostal.

Brzy červenobílí opět přišli o Alexe, který musel opustit hřiště kvůli zranění. Fanoušky moskevského celku ještě jistě vylekalo zranění McGeadyho, ten se však na hřiště vrátil. Rubin dost přitvrdil a hostům bylo určitě pořádně horko. V pětasedmdesáté minutě Noboa odcentroval míč na Kornilenka a ten v soubojí s Parejou upadl. Argentinec nejspíš porušil pravidla, jenže Bělorus svému pádu dost přidal a Bezborodov bez milostí ukázal žlutou kartu za simulování.

V koncovce domácí vrhli všechny své síly do útoku a přece jen to neslo ovoce. Rjazancev hodil míč z autu, Medveděv ho poslal dál a Kornilenko, přeskočiv Pareju, poslal balón přímo do rohu branky, čímž stanovil konečnou remízu 1:1.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele