24. kolo
16.10.2010 16:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Rubin Kazaň - FK Rostov 2:1

Rubin vydřel vítězství nad Rostovem přesto, že prohrával už od čtvrté minuty. Ovšem dvě chyby obrany rostvského týmu dovolily uřadujícímu mistrovi otočit stav na 2:1 ve 12. minutě.

Zápas začal nečekaně, oba týmy se ještě nerozkoukaly a Navas sestřelil v pokutovém území Lebeděnka. K exekuci penalty se postavil Pavlenko, avšak jeho střelu Ryžikov vykryl. Stal se tak třetím brankářem po Keržakovovi a Kinském, který ve 24. kole chytil penaltu. Ovšem bývalý Spartakovec, jenž vstřelil gól Kazani ještě v červenobílém dresu, dokázal míč z dorážky dopravit za záda gólmana.

Jestli útočníci Rostovu měli bojovnou náladu, tak obránci v žádném případě. Nikdo nezabránil Kasajevovi odcentrovat z křídla, Živanović poslal míč přesně na nohu Natcha a ten přesně umístěnou ránou z osmnácti metrů poslal balón do horního rohu brány. Dvě minuty na to Okoronkwo pouze přihlížel tomu, jak Rjazancev vyslal Martinse a ještě dovolil svému soupeři přehodit si míč na druhou nohu a překonat Amelčenka. Martins tak vstřelil dlouho očekávaný gól ze hry za Rubin.

Hra se uklidnila a až ve druhé části první půle se domácí začali snažit a vytvářet nebezpečné šance. Martins už už obehrál Amelčenka, ale mohl pouze odcentrovat podél brány. Balón nakonec odkopli obránci. Pak Rjazancev hlavou málem dopravil míč do brány. Okoronkwo opět pustil Martinse, jenže toho předběhl rostovský brankář. Nakonec slalom mezi soupeři předvedl Kasajev, avšak obránci Rostovu mu nedovolili vystřelit. Poslední šanci prvního poločasu měl na kopačkách Lebeděnko, který z otočky poslal míč na Ryžikova, ovšem ten projektil zpod břevna vytáhl.

Do druhé půle za Rubin vyběhli najednou Medveděv s Kornilenkem, kteří vystřídali Martinse a Eduarda. Oleg Protasov poslal do boje Ahmetoviće. A příležitost měl hned Kalačev, který z blízka a z ostrého úhlu střílel, ale Ryžikova nepřekonal. Rostované začali hrát o dost aktivněji. Hosté rozehráli několik rohů a pak málem zaspali při protiútoku. Amelčenko vyběhl a odkopl míč, jenže docela nešikovně, protože Kasajev ze středu hřiště skoro trefil prázdnou bránu.

Nakonec Rubin vstřelil i třetí gól, konkrétně Orechov. Jenže Maxim Lajuškin branku neuznal kvůli ofsajdu. V zápěti se na hřišti objevil Noboa, protože bylo zapotřebí reorganizovat ztracenou hru kazanců ve středu hřiště. Hra se vyrovnala, ale koncovka zápasu se nesla v duchu útoků Rostova. Navíc kvůli dvěma faulům na Gaţcana obdržel dvě žluté karty Baljajkin. Ovšem Rostov nedokázal se stavem zápasu nic udělat.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele