16. kolo
06.08.2010 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Rostov - Těrek Groznyj 1:0

Domácí Rostov navázal na předcházející vítězství na půdě Lokomotivu a poradil si s nebezepečným Těrekem. V poklidném zápase dokázal skórovat pouze domácí záložník Pavlenko.

Fotbalisté Rostova i Grozného v minulém kole dokázali zvítězit, a tak vstupovali do zápasu s cílem vyhrát. Podle toho vypadala také hra. Oba týmy se snažily hrát útočně, což bohužel přineslo mnoho nepřesností. První vážnější příležitostí byla situace z osmé minuty, kdy se řítil hostující Asildarov na domácího brankáře Amelčenka, ale na zádech mu viseli dva obránci, takže nakonec vystřelil kolenem a branku netrefil. Rostované zahrozili o dvě minuty později, kdy po rohu aktivního Pavlenka zahrozil Valikaev hlavou, prudká rána mířila těsně vedle. Poté se hra trochu uklidnila, míč měl na kopačkách převážně domácí Rostov, ale Těrek dobře bránil. Tento klid narušil až Mauricio ve 20. minutě, když po zpětné přihrávce trefil tyč.

Dále následovalo pár přímých kopů ze střední vzdálenosti, ale žádný z nich neznamenal nebezpečí pro gólmany, maximálně pro hráče stojící ve zdi. Za zmínku též stojí, že Rostov musel nuceně střídat již ve 21. minutě, kdy zraněného obránce Čerkese nahradil Chaguš, který poté často provětrával obranu hostí.

Druhá půle byla již méně zajímavá, domácí byli sice mírně aktivnější, ale do šancí se nedostávali, a tak se hrálo víceméně zhruba 30-40 metrů před brankou Těreku.

Až v 70. minutě se domácí dostali k šanci a nutno říci, že to byla stoprocentní šance. Pavlenko zahrával roh, následovala střela Adamova, kterou Dikan vyrazil a následná Okoronkwova střela skončila na noze jednoho z obránců. Následoval další roh, který Dikan podběhl a Gatcan měl před sebou poloprázdnou bránu, kterou ovšem netrefil. Ale domácí se přeci jenom dočkali. O pět minut později si centrovaný balon našel aktivního Pavlenka, který z úhlu propálil brankáře hostí - 1:0.

Poté se čekal nápor Těreku, který se nedostavil, místo toho Rostované kontrolovali hru, nic zajímavého se neudálo. Sudí Turbin nastavil 3 minuty, ve kterých se hosté snažili aspoň vyrovnat, což se jim nepodařilo, takže se z vítězství nakonec radovali zaslouženě domácí fotbalisté.

Autor: Jan Nápravník / www.championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele