20. kolo
12.09.2010 17:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Rostov - Anži Machačkala 1:0

Rostov si poradil s Machačkalou a dostal se tak na 5. místo v tabulce, už jen jeden bodík za Spartak Nalčik. Jedinou branku v utkání vstřelil Kalačev v 56. minutě.

Domácí vstupovali do zápasu s tím, že musí odčinit prohru z minulého kola, v zápase, kde se podivně sázelo, podlehli Permu. Zato hosté mohli být v pohodě, neboť v minulém kole porazili Novosibirsk a nacházejí se v klidném středu tabulky, kde mají daleko k pohárům a zároveň mají náskok na sestupové pozice.

Lépe do zápasu vstoupili hráči Anži. V deváté minutě napřáhl z dobrých dvaceti metrů Strelcov, ale jeho technickou střelu efektivně vyrazil na roh domácí brankář Amelčenko. Z následného rohu pak nebezpečí nehrozilo. Po této šanci následoval dvacetiminutový klid zbraní, kdy se sice hrál bojovný fotbal,plný nasazení, ale šance žádné. Až v 26. minutě mohlo udeřit také na drué straně. Po centru od půlky hřiště běžel sám na bránu Achmetovič, proti míči vyběhl i gólman Machačkaly Abajev, jenže balon podskočil a Achmetovič tak měl cestu volnou, už už natahoval ke střele, ale Abajev svou chybu napravil a vrhl se mu pod nohy a míč ukořistil.

V 41. minutě domácím určitě zatrnulo. Hosté totiž vstřelili branku, ale z ofsajdu. Tsorajev dostal centr zleva za obranu, dostal se do pokutového území, pohrál si s obránci a vystřelil. Amelčenko byl ale na místě a balon vyrazil. Bohužel k volnému Ivanovovi, který neměl problém s uklizením balonu do prázdné branky. Domácí však jako na povel zvedli ruce jako prvňáčci, s tím, že se jednalo o ofsajd. A rozhodčí jim dal za pravdu. V prvním poločase se toho více již neudálo, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Fotbal byl sice zajímavý, pravda, ale chyběly góly. Toho prvního se dočkali diváci v 56. minutě. Naštěstí pro ně konečně do sítě hostí. Pavlenko centroval zleva a balon propadl až na zadní tyč, kde Kalačev ve skluzu uklidil míč k tyči. Abajev se sice stihl přemístit, ale na prudkou ránu již nedosáhl. 1:0 pro Rostov.

V 65. minutě mohlo být vyrovnáno. Po přímém kopu se balon točil k brance a nejblíže k němu měl Gruzínec Chizanějšvili. Jenže promáchl a míč skončil v zámezí. Poté se domácí zaměřili více na obranu, než na útok a nepovolili hostům nějakou výraznější šanci a zápas se již jenom dohrával.

Domácí si v klidu pohlídali útočníky Machačkaly a dokráčeli tak k hubenému vítězství 1:0. Rostov se tak dotáhl na 4. Nalčik, na který ztrácí 1 bod a také na 3. CSKA, na které ztrácí 4 body. To Dagestáncům prohra až tak neuškodila. Drží se na 11. místě a jelikož poslední dobou nehrají špatně, tak asi nebudou mít se záchranou problém.

Autor: Jan Nápravník / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele