21. kolo
13.09.2009 16:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - FK Rostov 2:0

Zenit Petrohrad porazil FK Rostov 2:0 a posunul se na páté místo ruské ligy. Stadion Petrovskij rozjásal nejprve Zyrjanov krátce před koncem poločase a dvanáct minut před koncem utkání i Vladimir Bystrov, který se poprvé od svého přestupu do Spartaku ukázal na stadionu Petrovskij v dresu Zenitu Petrohrad.

FK Rostov v této sezoně porazil několik ruských gigantů včetně Zenitu Petrohrad v jarním souboji. Obavy Zenitu z nevyzpytatelného soupeře mírně tlumily předešlé velmi dobré výkony pod vedením Anatolije Davydova, petrohradský celek v posledních pěti zápasech nasázel soupeřům třináct branek.

Před domácím publikem se Zenit snažil o svou typickou nátlakovou hru, ale s výpady domácích si dlouho obrana Rostovu věděla rady a nedovolila favoritovi vytvořit si drtivý tlak. Jižané navíc podnikali protiútoky. Ve 27. minutě po chybě Malafejeva a Kima byli hosté blízko vedoucí branky, následnou šanci Akimova musel hasit Lombaerts. O deset minut později opět Lombaerts zabránil Akimovovi ke střele z vyložené pozice. Rostov pokračoval v nebezpečných výpadech, Meira si musel proti Pavlenkovi pomoct faulem v blízkosti pokutového území Zenitu, následný přímý kop postiženého mířil mimo.

Nejaktivnějším hráčem domácím byl Vladimir Bystrov, který dokázal rozdělit publikum na stadionu Petrovskij na dvě poloviny - jedni ho k smrti nesnáší, druzí vynášejí do nebes. Rychlonohý fotbalista měl dvě šance, ve kterých neuspěl, ale ke konci prvního poločasu asistoval Zyrjanovovi, který poslal Petrohrad do vedení 1:0.

Krátce po odpískání druhého poločasu zachránila Rostov tyč po střele Tekkeho. Uprostřed druhého dějství byli diváci svědky dvou debutů, kouč Rostovu Dolmatov poslal na hřiště mladíka Artura Velikajeva, naproti tomu domácí kormidelník Anatolij Davydov poslal na hřiště mnohem zvučnější jméno. Ke svému prvnímu utkání v dresu Petrohradu nastoupil Mateja Kežman, který přišel krátce před uzávěrkou přestupů na hostování z Paris Saint-Germain.

Kežman o sobě v následujících minutách dával pořádně vědět, ale svým akcím nedokázal dát gólovou tečku. Na rozdíl od Vladimira Bystrova, ve vynikající formě hrající ruský reprezentant v 78. minutě poslal Zenit do komfortního dvoubrankového vedení. Stav 2:0 napříč několika šancím Rostovu vydržel do konce utkání a Zenit se tím posunul na páté místo.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele