3. kolo
05.04.2009 09:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Tom Tomsk - Zenit Petrohrad 0:3

Zenit Petrohrad si veze cenné tři body z nevyzpytatelného Tomsku, svěřenci Dicka Advocaata byli v utkání jasně lepším týmem a konečný výsledek 3:0 konec konců vypovídá o dění na hřišti.

Zenit hrál v prvním dějství proti větru, což bylo na výkonu favorita znát. Utkání spíše připomínalo boj, kterému dominovaly četné nepřesnosti. Gólové momenty přišly až v poslední desetiminutovce prvního dějství. Po přihrávce Zyrjanova střílel tísněný Fajzulin vedle. Tři minuty před koncem to zkoušel z voleje Danny, ale Portugalce, který se mimochodem celým utkáním protrápil (a provztekal), vychytal brankář Parejko. Domácím Tomsk zase zahrozil po tvrdé přízemní střele nadějného útočníka Djadjuna, která mířila mimo.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce odstranil Zenit všechny otazníky celkem brzy. V 53. minutě zahrával Fajzulin rohový kop a nikým neatakovaný Fernando Meira měl snadnou úlohu dopravit míč do odkryté branky. Pro portugalského fotbalistu to byla premiérová trefa v dresu Zenitu. O několik minut později obránci Tomsku akci Zenitu dokázali odvrátit, ale jen před nohy z druhé vlny nabíhajícího Denisova, který přesnou střelou vymetl dolní roh Parejkovy svatyně. Nebyl pochyb o tom, že dvoubrankové vedení Zenit proti bezzubému Tomsku uhájí.

Osm minut před koncem normální hrací doby ještě utekl středem hřiště jako nůž máslem záložník Zyrjanov a předložil střídajícímu Tekkemu gól jako na zlatém podnose. Zenit Petrohrad odehrál druhé dějství v exhibičním stylu a ze Sibiře si veze přesvědčivé vítězství 3:0.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele