12. kolo
13.06.2009 13:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Rubin Kazaň - FK Rostov 0:2

FK Rostov vyloupil hlavní město Tatarstánu a ukázal, že na nejlepším týmy v Rusku to umí. V sobotním utkání dvanáctého kola porazil aktuálního lídra a úřadujícího vítěze ruské ligy Rubin Kazaň 2:0, o obě branky se postaral Akimov.

Utkání se hrálo před 35 stupňovým vedrem, oba kluby proto nechtěly přepálit úvod a zápas neměl moc velké tempo. Aktivnější byla Kazaň, ale pevná obrana Rostovu v čele s nejlepším hráčem nováčka v měsíci květnu Lengyelem favoritovi nedovolila vytvořit si vážnější příležitost.

Počínaje 30. minutou začal Rostov vystrkovat růžky, Petkovič se sice nechal dohnat obráncem Ansaldim, když běžel sám na brankáře, ale další šanci už fotbalisté Rostovu proměnili ve vedoucí branku. Akimov po krajní přihrávce Čerkese vnikl do pokutového území a Ryžikov neměl nárok.

Rubin Kazaň dnes nesehrál své nejlepší utkání, úřadující mistr ztrácel hodně míčů v koncovce a vůbec se nedokázal prosadit před brankou Rostovu. Ke konci prvního poločasu už to vypadalo s Rubinem kriticky. Obránce Baljajkin šel za faul ve vlastním pokutovém území po druhé žluté kartě ze hřiště, ale penaltu kopl Akimov špatně a nechal tak gólmana Ryžikova vyniknout.

Trenér Kazaně Kurban Berdyjev poslal po změně stran do hry Sergeje Rebrov, ale ani ukrajinský veterán nedokázal oživit chatrnou hru domácích. V 55. minutě zasadil další ránu domácím opět Akimov, zkušený útočník obdržel krásnou přihrávku od jednoho ze svých spoluhráčů a Ryžikov neměl nárok.

Rubin se především prostřednictvím aktivního Domíngueze s utkáním něco udělat, ale Rostov si dvoubrankové vedení v klidu pohlídal a mohl přidat další, Akimovovi se ale nepodařil zkompletovat hattrick a neuspěl ani Lebeděnko. Svěřenci Olega Dolmatova po výhře 2:0 v Kazani už obrali o body tři giganty, vedle Rubinu také CSKA a Zenit Petrohrad.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele