5. kolo
19.04.2009 12:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lokomotiv Moskva - Zenit Petrohrad 1:1

Ve šlágru 5. kola ruské Premier Ligy Zenit pouze remizoval na hřišti Lokomotivu Moskva. Obě mužstva nastoupila ve skoro nejsilnějších sestavách, akorát trenér domácích Rašid Rachimov nechal překvapivě pouze na lavičce Denise Glušakova a na hřiště poslal moldavského záložníka Ivanova.

Zenit byl o něco aktivnější, Lokomotiv od prvních minut hrál ze zabezpečené obrany a v jedenácti lidech na vlastní polovině bránil. Taktika slavila úspěch a Zenit se během prvního poločasu nedostal do žádné vážnější šance a kromě pár rychlých protiútoků na obou stranách nebylo v první půli nic k vidění. Nejaktivnější tak byli spíše fanoušci obou táborů.

Ve druhé půli začali domácí hrát aktivněji a k vidění byly už i fotbalové momenty. Hned v úvodu poločasu utekl rychlík Syčev, obehrál Tymoščuka a ten těsně před pokutovým územím musel situaci zachraňovat faulem za žlutou kartu. Gól však padl na druhé straně, když se v 58. minutě hlavičkou po standardní situaci prosadil obránce Kim Dong Jin.

Od této chvíle se na obou stranách začaly střídat rychlé útoky a práci měli hlavně oba brankáři. V 64. minutě se vyznamenal Malafejev, když vychytal Odemwingieho se Syčevem, o sedm minut později ale kapituloval, když Rodolfo uklidil míč do branky po rohu Torbinského.

V závěru utkání tak Zenit vložil vše do útoku, aby naklonil výsledek zpět na svoji stranu. Deset minut před koncem unikl obraně domácích Pavel Pogrebňak a těsně před pokutovým územím musel situaci řešit obránce Baša pouze za cenou červené karty. Z nařízeného přímého kopu, ani z několika dalších vyložených šancí v závěru utkání, však Zenit nedokázal skórovat a z Moskvy si tak odváží pouze bod.

Celé utkání však možná bude mít dohru u ruského fotbalového svazu. Během střídání v 81. minutě poslal Dick Advocaat na hřiště Fatiha Tekke místo Pavla Pogrebňaka aniž si uvědomil, že tím právě porušil limit legionářů na hřišti. V daný moment tak byli na hřišti pouze 4 ruští hráči, což pravidla ruské ligy nedovolují a prohřešek se trestá kontumačním výsledkem 3:0 v neprospěch hříšníka.

Autor: Martin Olšovský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele