10. kolo
24.05.2009 12:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dinamo Moskva - Zenit Petrohrad 1:0

Druhý výjezd Zenitu do Moskvy skončil druhou porážkou v řadě. Po prohře s Armějci si Petrohrad připsal na své konto i porážku 0:1 s dalším velkým rivalem Dinamem Moskva.

Zenitu už do konce sezony chybí třicetimilionová posila Danny, takže ho i dnes po výborném výkonu proti CSKA nahradil mladík Ionov a i tentokrát patřil k nejlepším na hřišti. Naopak Dinamo mělo k dispozici prakticky nejsilnější sestavu a překvapením tak bylo nasazení mladého Svěžova.

Letos poprvé slušně zaplněná Arena Chimki viděla poměrně slušný a rychlý fotbal, přesto si žádná ze stran nevypracovala vážnější gólovou příležitost. O něco více ze hry mělo domácí Dinamo, ale s přibývajícím časem byl aktivnější Zenit. Ten si však i přes větší aktivitu nedokázal vypracovat vážnou šanci.

Když už se zdálo, že utkání skončí nepopulární bezgólovou remízou, přišla rychlá akce Dinama po pravém křídle. Kiril Kombarov se v 84. minutě protáhl kolem Radka Šírla, odcentroval do pokutového úzémí a kapitán Chochlov na vzdálené tyči poslal domácí do vedení.

V nastaveném čase se do pokutového území protáhl Denisov, po konaktu s obráncem domácích padnul k zemi, ale hlavní sudí Eduard Malyj ho odměnil žlutou kartou za simulování. Ta byla pro Denisova druhou v zápase a zamířil tak předčasně do šaten.

Dinamo v posledních minutách, i za cenu několika žlutých karet, jednogólové vedení udrželo a připsalo si tak důležité tři body za vítězství nad Zenitem Petrohrad.

Autor: Martin Olšovský / fczenit.blog.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele