12. kolo
06.07.2008 16:00 CET
5 : 1
(5:1)

Reportáž

O výhře rozhodl Zenit už v prvním dějství

Zenit Petrohrad si na Petrovskij Stadion pohrál s Tom Tomsk a po výhře 5:1 opustil sestupové příčky. Všechny branky padly už v prvním poločase.

Zenit se představil bez svých dvou útočných es Pogrebnjaka a Aršavina. Pogrebnjak má poraněné koleno a Aršavin se podle slov trenéra Dicka Advocaata v současné době nemůže plně koncentrovat na fotbal. Na oba hráče však dali zapomenout jejich spoluhráči už od úvodních minut.

Dominguez z přímého kopu nastřelil břevno a odražený míč dopravil do sítě Fajzulin. Běžela teprve sedmá minuta. O čtyři minuty později dopravil míč do sítě Roman Širokov po rohovém kopu. Tom Tomsk kosila jedna pohroma za druhou. Trenér Romaščenka musel stáhnout ze hřiště zraněného Mladenova, nahradil ho Mičkovem.

Ve 21. minutě odpískal Igor Zacharov pokutový kop pro Tom Tomsk za faul Križanače, který si pomáhal v souboji lokty. Exekutor Mičkov se nemýlil a snížil na 1:2. Všechny naděje Tomsku na bodový zisk se rozplynuly v rozmezí 25. až 35. minuty. V již zmiňované desetiminutovce se totiž trefil Tymoščuk po rohovém kopu a z penalty a další gól přidal Fajzulin, který využil přihrávky Tekkeho. Turecký fotbalista sice byl v ofsajdovém postavení, ale pomezní praporek nezvedl. Krutý poločasový výsledek pro Tomsk, Zenitu se vyvedlo vše, na co sáhl.

V druhém dějství Zenit kontrolovat hru, Tom Tomsk sice často napadl rozehrávku Petrohradských a dařilo se mu odebírat míče, ale gólu se nedočkal. Za zmínku stojí karetní mariáš sudího Igora Zacharova, který rozdal několik žlutých a dvě červené karty. Pod sprchy šli domácí Križanač a hostující Catînsus. Stav 5:1 pro Zenit vydržel až do závěrečného hvizdu a Petrovskij Stadion mohl slavit poměrně jednoduché vítězství.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zenit Petrohrad by už konečně mohl šlápnout na plyn a vyhrát. Tak jak se na obhájce titulu sluší a patří. Tip 2:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele