8. kolo
02.05.2008 14:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Rubin Kazaň - Spartak Moskva 0:3

Spartak Moskva přerušil vítěznou šňůru Rubinu Kazaň, když zvítězil na jeho půdě 3:0.

V úvodu Rubin předal iniciativu Spartaku, domácí jim dovolili po dlouhou dobu držet míč na svých kopačkách, Spartak si vytvořil optickou územní převahu, ale v první patnáctiminutovce si šanci nevytvořil. Naopak obranu moskevského celku zaměstnával Turek Karadeniz. Poté zahrozil dvakrát Spartak, poprvé vnikl Baženov do pokutového území Rubinu, po kontaktu s protihráčem spadl, ale píšťalka sudího Ivanova zůstala němá.

První branka přišla ve 20. minutě, na dlouhý pas Pavlenka si naběhl rychlonohý Brazilec Welliton a chladnokrevně překonal 33letého brankáře Kozka. Po inkasované brance musel Rubin vyložit větší aktivitu směrem dopředu, ale ohrozit svatyni Pletikosy se svěřencům kouče Berdijeva nepodařilo. Spartak se mohl dostat do dvoubrankového vedení, ale Baženov z podobné akce, jaká byla k vidění u prvního gólu Spartaku, neobstál. Reálnou vyhlídku na vyrovnání měl Rubin krátce před koncem poločasu, Rebrov by faulován těsně před pokutovým územím, ale Gruzínec Kvirkevlja nastřelil jen zeď.

V druhém poločase se Kazaňští prakticky hned od hvizdu tlačili před branku Spartaku, odměnou jim byly nebezpečné momenty, z dobré pozice nepropálil Pletikosu útočník Gökdeniz Karadeniz. Neuspěl ani Rebrov, když i jeho hlavičkový pokus vychytal gólman červených křídel. Převaha Rubinu byla natolik velká, že Spartak byl zakovaný do defenzívy. Ale když vyrovnání viselo na vlásku, udeřil Spartak podruhé, Pavlenko skvěle našel na pravém křídle Baženova a ten skvělou střelou z prvního doteku překonal Kozka. Autor dvou přihrávek Pavlenko v 70. minutě přidal třetí branku, která definitivně rozhodla o osudu utkání, Spartak skvěle vyřešil brejkovou situaci a Kozko byl bezmocný.

Zbývajících 25 minut se dohrávalo z povinnosti, Rubin se sice snažil vstřelit kontaktní gól, ale z tříbrankového manka byl očividně zaskočen. Spartak se tak stal prvním přemožitelem Rubinu v tomto ročníku a připsal si veledůležité tři body za vítězství 3:0.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neměli brankářskou jedničku, tak bych to pochopil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele