7. kolo
25.04.2008 17:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Dinamo Moskva - Rubin Kazaň 0:2

Vítězná jízda Rubinu Kazaň pokračuje i nadále, vedoucí mužstvo soutěže zvítězilo také na hřišti Dinama Moskva a stanovilo nový rekord v historii soutěže, úvodních sedm utkání se nikomu vyhrát nepodařilo.

Trenéři obou celků změnili jen kosmeticky zahajovací jedenáctky oproti minulém kolu. První minuty byla chaotické, Rubinu se dařil presing a Dinamo vyprodukovalo hodně ztrát a navíc špatně organizovalo útočné výlety. Vše, co si za prvních dvacet minut Dinamovci vytvořili, byla nepřesná hlavička Tanasijeviče a nadějná příležitost Kirilla Kombarova. Ani Rubin si toho moc nevytvořil, Semak střílel po elegantní přihrávce Rjazanceva přesně do míst, kde stál brankář Šunin.

Dinamo se poté prezentovalo akcí, která málem skončila gólem - Semšov našel Kirilla Kombarov, ten však střílel nad. Rubin odpověděl ještě nebezpečnějšími momenty, šanci Rjazanceva chytal Šunin, gólman Dinama vychytal i Sibaju. V 27. minutě už Dinamo kapitulovalo, centr z levé strany propadl ke Kvirkvelijovi, který razantní střelou rozvlnil síť.

Dinamo se nestačilo vzpamatovat z první inkasované branky a Rubin udeřil podruhé. Rychlonohý Turek Gekdeniz Karadeniz utekl obraně Dinama, předložil přesnou finální přihrávku neobsazenému Semakovi a Rubin zvýšil své vedení na 2:0. Rubin se poté zatáhl do obrany, ale Dinamo si až na střely Danniho a Kolodina, při kterých neoplýval přílišnou jistotou brankář Ryžikov, nic dalšího nevytvořilo.

Kouč Dinama Kobelev do druhé poločasu poslal útočné eso Cvetana Genkova. V úvodu druhého dějství mohlo Dinamo snížit na rozdíl jedné branky, když střílel Semšov do tyče a míč následně putoval po brankové čáře Rubinu. S přibývajícími minutami hráči Rubinu kouskovali hru častými fauly a také neustále zdržovali. V 72. minutě musel kvůli zranění odstoupit gólman Kazaně Ryžikov, nahradil jej Kozko. Rubinu hluché momenty v utkání hrály do karet, soupeř vypadl z rytmu a šanci měl Rjazancev, Šunin však jeho střelu vyrazil. Unikající Keržakov se dostal do pokutového území a po kontaktu s obráncem upadl. Píšťalka Dorošenka zůstala němá.

Rubin si v závěru vedení 2:0 udržel a může se těšit ze sedmého vítězství v ruské Premier Lize. Dinamo je zatím druhé se sedmibodovou ztrátou na svého pokořitele.

Autor: David Kubáň / soccer.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele