5. kolo
12.04.2008 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

CSKA Moskva - Spartak Nalčik 0:1

To nečekal nikdo! CSKA v lize podruhé v řadě prohrálo, na svém stadionu totiž podlehlo Spartaku Nalčik. Vítěznou branku zařídil hrdina utkání Kažarov v nastaveném čase druhé půle.

V útoku CSKA se místo Vágnera Love objevil Ricardo Jesus, bývalý hráč Spartaku Nalčik. V základní sestavě se neobjevil Alexej Berezuckij, zřejmě proto, že kouč Gazzajev má v úmyslu rotovat sestavou.

Sotva uplynula první desetiminutovka, mohl se poprvé v této sezóně trefit Ricardo Jesus, kterého vybídl ke střele parťák v útoku a krajan Jo Alvés, na Chomiče však Ricardo Jesus nevyzrál. Proti Chomičovi nepochodil ani Krasič a znovu v tom měl prsty Jo Alvés, který Srbovi přesně přihrál.

Utkání se hrálo ve vysokém tempu, k vidění bylo hodně osobních soubojů, několik z nich rozhodčích Jegorov nekompromisně trestal žlutými kartami.

Ve 34. minutě se Krasič dostal z levé strany pokutového území do další příležitosti, ale nejvhodnější moment prováhal. Krasič byl strůjcem další akce, obehrál dva hráče Nalčiku, vřítil se do pokutového území soupeře a přihrával na vzdálenější tyč, kde však nebyl nikdo. Největší šanci v první půli mělo CSKA v 39. minutě, Krasič přehodil Chomiče, ale na brankové čáře vše hasil obránce Amisulašvili.

Ve druhém poločase se nic moc nezměnilo, CSKA mělo častěji míč na svých kopačkách, hosté pozorně bránili a čas od času se nadechli k nebezpečným protiútokům. V 55. minutě Jo po spolupráci s Jesusem mířil z hranice pokutového území jen těsně vedle tyče.

V 75. minutě se domácí málem dočkali úvodní branky, akce náhradníků Džanera a Ryžova zakončil Ryžov, ale střela postrádala razanci. V závěrečných minutách CSKA svého soupeře sevřelo a další šanci v 89. minutě zazdil Grigorjev, z pěti metrů přestřelil hlavou branku.

Ve druhé minutě nastaveného času přišel šok pro domácí publikum. Kažarov se prosadil přes obranu CSKA a poslal míč za záda Akinfejeva. Spartak vedl chvíli před koncem 1:0 a domácí už neměli čas ani sílu nepříznivý vývoj utkání zvrátit. Hosté si tak po výhře 1:0 odváží vůbec poprvé tři body z půdy CSKA v historii vzájemných střetnutí.

Autor: David Kubáň / soccer.ru

Komentáře (4)

Přidat komentář
MiraM

Proč nehraje ten kalouda ?

Reagovat
johnypohorka

protože na to zatím nemá,měl ještě minimálně rok zůstat v Brně,takhle bude jen vysedávat na lavce

Reagovat
smazaný uživatel

Svatá pravda

Reagovat
smazaný uživatel

?????????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele