6. kolo
20.04.2008 14:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V derby CSKA - Lokomotiv branka nepadla

Bezbrankovou remízou skončilo moskevské derby mezi CSKA a Lokomotivem. Přestože gólu se diváci nedočkali, jednalo se o velice pohledné utkání. Svěřenci Valerije Gazzajeva se potřetí v řadě nedočkali vstřelené góly a přestože se na papíře můžou chlubit skvělou ofenzívou, v tomto ohledu jsou nejhorším mužstvem v soutěži.

Do sestavy CSKA se vrátil brazilský ostrostřelec Vágner Love, který minulý týden nenastoupil kvůli zranění, jiné změny trenér Valerij Gazzajev neudělal. Hlavní trenér Lokomotivu neudělal do sestavy nezasahoval, po předvedeném výkonu a především výhře 2:0 s Těrekem neměl ani důvod.

Zápasy mezi Lokomotivem a CSKA jsou zřídkakdy nudné. Oba týmy si vzpomněly, že v minulé sezóně padaly branky už v úvodních minutách. První příležitost měl Lokomotiv, Torbinskiho ale v dobré palebné pozici neposlechl míč. Domácí odpověděli celou sérií nebezpečných momentů, Jo Alvés a Krasič na sebe upozornili dalekonosnými střelami, brankář Levenec míč v obou případech vyrazil před sebe, což se mu mohlo krutě vymstít, dobíhající Vágner málem poslal míč do sítě, ale Levenec míč těsně před brankovou čarou vyškrábl. Levenec neoplýval zrovna jistotou a protože byl navíc kluzký terén, hráči CSKA to zkoušeli zdálky.

V úvodní patnáctiminutovce obdrželi Syčev (Lokomotiv) a Krasič (CSKA) od sudího Zacharova žlutou kartu za simulování. V té době převzal iniciativu Lokomotiv, střelu Odemwingieho vytěsnil Akinfejev s námahou na roh. Poté se nebezpečně prodíral obranou CSKA Syčev, ale úspěch nesklidil. Nebezpečný Syčev byl málem strůjcem vstřelené branky, z pravého křídla nebezpečně přihrával, ale Odemwingie a poté ani Biljaletdinov na jeho přihrávku ve skluzu nedosáhli.

Druhý poločas začal útokem CSKA. Útočník Jo Alvés střílel nebezpečně, Levenec opět nepůsobil zrovna nejjistěji, ale akce dohru neměla. Další šance armádního mužstva měla gólové parametry, Žirkov obehrál Janbajeva a přihrál osamocenému Jo Alvésovi, ten střílel na vzdálenější tyč, ale ani z této akce branka nepadla, Brazilec totiž mířil těsně vedle. Lokomotiv o sobě dal opět vědět v 57. minutě, Odemwingie na pravém křídle zahájil akci a před Syčevem s problémy hasil Berezuckij. Vývoj událostí však nápadně připomínal první poločas, CSKA do hry aktivně vstoupilo, postupem času však opět převzal iniciativu Lokomotiv.

Před závěrečnou desetiminutovkou oba celky doznaly změn, Gazzajev stáhl nevýrazného Vágnera Love a nahradil ho dalším Brazilcem Danielem Carvalhem, na druhé straně barikády se dostal do hry Traoré.

Oba celky útočily až do závěrečných minut. Problémy obraně Lokomotivu dělal aktivní Žirkov. Na straně hostů se málem ujala krásna střela Syčeva, Akinfejev jen pohledem hypnotizoval letící míč, který k jeho štěstí minul branku.

V samém závěru si chtěl zahrát na Maradonu Glušakov a udeřil míč rukou, nastřelil však jenom tyč a navíc si jeho prohřešku Zacharov všiml a fotbalista Lokomotivu inkasoval žlutou kartu. Diváci v Lužníkách se branky nedočkali, ale k vidění byl skvělý fotbal. Ukončila se tak série dvou proher CSKA a čtyř výher Lokomotivu v domácí soutěži.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Derby dvou moskevských superklubů zůstane bez vítěze. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím více Lokomotivu. Tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA je nejhorším mužstvem v lize v počtu nastřílených branek.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Kalouda je magor , že lezl do tý trapný ligy , to je zábavnější naše liga než ta ruská , zápasy sou nudný jako svině a to prostředí je úplně odporný

Reagovat
smazaný uživatel

Nejspíš je pro něj CSKA velké sousto.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele