9. kolo
21.10.2023 16:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Nottinghamu (© AFP)

Wood se svému Forestu odvděčil za důvěru. Nottingham připravilo o výhru vzepětí nováčka

Nottingham v devátém kole Premier League neudržel na vlastním hřišti slibný náskok a s Lutonem jen remizoval 2:2. Převahu domácích z úvodního dějství zúročil po změně stran dvěma trefami Chris Wood, jenž se do základní sestavy dostal teprve podruhé v sezoně. Nováček soutěže se však nevzdal, a po rychlé kontaktní brance se nakonec v nastaveném čase radoval z bodového zisku, o který se postaral Elijah Adebayo.

Fotbalisté Forestu na vítězství proti Chelsea zkraje září nenavázali a čtyřikrát v řadě nevyhráli. Pozitivem pro Nottingham byl alespoň fakt, že s papírově vyrovnanými soupeři neprohrál a vždy si odnesl bod. Do domácího utkání s Lutonem sice nastupoval v roli favorita, i přesto však neměl na svého soupeře příliš dobré vzpomínky. V posledních čtyřech vzájemných duelech totiž The Hatters neprohráli.

Domácí působili v úvodu prvního dějství odpočatěji než jejich soupeř. Z hranice velkého vápna vyprodukoval tvrdý volej Wood, jenže Thomas Kaminski byl dobře postaven a změnu skóre nepřipustil. Po závaru v šestnáctce musel belgický gólman čarovat podruhé, když společně s Tomem Lockyerem odvrátili míč z brankové čáry mimo dosah dorážejících hráčů. O chvíli později si Wood vůbec neporadil se skákavou přihrávkou, kterou mu adresoval aktivní Anthony Elanga a z nadějné pozice vysoko přestřelil.

The Tricky Trees nepolevovali ve své aktivitě ani po změně stran. Morgan Gibbs-White vysunul na zteč Elangu, ten pláchl hostující obraně a následně vyzval ke skórování Wooda, který se pro tentokrát nemýlil a z hranice šestnáctky překonal dosud neprůstřelného Kaminského. Reprezentant Nového Zélandu mohl vzápětí přidat pojistku, ale svou hlavičku z malého vápna nedokázal nasměrovat mezi tři tyče.

V 76. minutě roztančil Elanga svého strážce na levé straně, dokázal centrem najít přesně hlavu Wooda, jenž si počínal jako zkušený kanonýr a uklidil míč na místo určení. Na drama ještě v závěru zadělal Chiedozie Ogbene, který využil zaváhání domácí defenzivy a dal svému týmu naději alespoň na bod. Kýžené vyrovnání opravdu v nastaveném čase přišlo, když si míč na hrudi parádně zkrotil Adebayo a šajtlí rozvlnil síť.

Nottignham tak i proti papírovému outsiderovi protáhl sérii remíz již na tři klání v řadě. Do dalšího ligového zápasu nastoupí oba celky 29. října. Forest změří síly s Liverpoolem, Luton zavítá do Birminghamu, kde svede souboj s Aston Villou.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele