13. kolo
25.11.2023 16:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Joao Pedro a Evan Ferguson (© AFP)

Nottingham Dunkův den blbec nevyužil. Brighton vysvobodil z ligového útlumu Joao Pedro

Brighton zvládl utkání 13. kola Premier League, když na hřišti Nottinghamu zvítězil 3:2. Domácí tým se sice dostal do vedení již ve třetí minutě, gól Anthonyho Elangy však smazal 19letý irský talent Evan Ferguson. Po zaváhání obrany The Tricky Trees dokonal v nastaveném čase úvodního dějství obrat střídající Joao Pedro. Bývalý tahoun Watfordu navíc rozhodl o konečné výhře v 58. minutě, kdy se prosadil z pokutového kopu.

Racci tak ustrážili náskok i přes naprosto zbytečné vyloučení Lewise Dunka, jenž navíc zavinil penaltu, a po sérii šesti ligových duelů v řadě bez vítězství konečně brali tři body.

Při předsezonních odhadech figuroval Brighton na mnohem vyšších příčkách než Nottingham, skutečnost však tak jednoznačná nebyla. Racci posbírali jen o šest bodů více, přičemž v ligové soutěži čekali na výhru už přes dva měsíce. The Tricky Trees zatím zářili téměř výhradně před svými fanoušky, kde ještě v aktuálním ročníku neprohráli. Naposledy odjela ze City Ground s nepořízenou silná Aston Villa, když se dvěma asistencemi blýskl Harry Toffolo.

Příznivci Nottinghamu se ani nestačili usadit a už museli své pohodlné sedačky opět opouštět. Přesto by se těžko hledal takový, který nebyl spokojený. Důvodem k povstání a potlesku byl totiž úvodní gól, jehož autorkou byla po parádním centru Morgana Gibbse-Whitea hlava Elangy. Hrubě nespokojeného Roberta De Zerbiho ještě před odehráním 30 minut dokázal nádhernou skákavou ranou a vyrovnáním uklidnit nejlepší střelec týmu Ferguson. Hosté dokonali obrat v nastaveném čase. Domácí obránci byli zřejmě již myšlenkami v kabině, zcela nebráněný zůstal Joao Pedro a precizní hlavičkou dokázal jejich laps potrestat.

Těsně před dosažením milníku jedné odehrané hodiny nedokázal Chris Wood správně vyhodnotit situaci ve vápně a po jeho stažení soupeře k zemi neměl Anthony Taylor jinou možnost, než nařídit pokutový kop. Zahrávat ho šel Joao Pedro a přesnou trefou do levého dolního rohu se podruhé zapsal na listinu střelců. Také hostující defenziva převedla nevídaný zkrat. Dunk v 71. minutě fauloval a Taylor nařídil penaltu a udělil mu žlutou kartu. Dunk protestoval natolik intenzivně, že si vysloužil druhý kartonek, čímž velmi hloupě poškodil svůj tým. Gibbs-White dramatickou situaci zvládl na jedničku a dělovou ranou na levou stranu snížil na 2:3. Výsledkem bylo pouze mnoho emočně vypjatých momentů, vyrovnání již hráči Forest zařídit nezvládli.

Brighton se tak poprvé od poloviny září, kdy vyloupil Old Trafford, dočkal venkovní ligové výhry. V příštím kole se 3. prosince představí na půdě Chelsea, Nottingham o den dříve přivítá Everton.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele