7. kolo
01.10.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Nottinghamu (© AFP)

Minuta hrůzy Forest na kolena nepoložila. Cenný bod vykouzlil hlavičkující Domínguez

Brentford remizoval v sedmém kole Premier League na hřišti Nottinghamu 1:1. Nálada diváků na City Ground měla velmi kolísavý vývoj, neboť jako první sice dostali míč do branky domácí, gól ale z důvodu ofsajdu neplatil. Krátce po změně stran pak viděl druhou žlutou kartu Moussa Niakhaté a hostující přesilovku okamžitě proměnil ve vedoucí trefu Christian Nörgaard. Forest však své zbraně ani v početní nevýhodě nesložili a díky hlavičce Nicoláse Domíngueze ukořistili z duelu alespoň bod.

Brentford si určitě nemohl dát za rámeček poslední ligové střetnutí proti Evertonu, který mu při vítězství 3:1 vstřelil více branek než v součtu všem ostatním soupeřům od začátku sezony. Bees nečekala lehká práce ani proti Nottinghamu, jenž v minulém kole potrápil Citizens, z jejichž stadionu si odvezl přijatelnou porážku 0:2. Oba týmy se zároveň upínaly k výkonům afrických útočníků -⁠ Taiwa Awoniyiho v dresu domácích a čtyřgólového Bryana Mbeuma na straně hostů.

První vzrušení přinesl rohový kop domácích z osmé minuty, po němž se pohotově prosadil právě Awoniyi, nicméně jeho radost brzy překazil zdvižený praporek sudího. Další nebezpečí přišlo až o čtvrthodinu později, když Anthony Elanga předvedl na pravé straně povedený průnik do vápna, ten však zakončil jen střelou do boční sítě. Stejný hráč se prodíral do nadějné pozice i o chvíli později, tentokrát ale rodáka z Malmö zradilo zpracování. V nastavení první půle se ještě k prvnímu vážnějšímu zakončení hostů dostal Vitaly Janelt, avšak Matt Turner jeho ránu reflexivně vyrazil.

Po změně stran mohl svůj zákrok ze závěru poločasu znehodnotit právě Turner, který příliš dlouho váhal s rozehrávkou a jen díky skvělému zajištění Willyho Bolyho zůstalo skóre beze změny. Stejný hráč předvedl své defenzivní umění i o pár vteřin později, když hrudí zblokoval ostrý projektil Janelta. Rostoucí nápor Včel umocnil Bolyho stoperský kolega Niakhaté, jenž byl po druhé žluté kartě za ošklivé šlápnutí na lýtko soupeře vyloučen.

Brentford poskytnutou výhodu zužitkoval brzy, když ho v 58. minutě poslal do vedení přesnou hlavičkou Nörgaard. O sedm minut později si ale sladkou lžičku medu připravili pro své fanoušky i hráči Nottinghamu. Nově příchozí Harry Toffolo dostal příležitost k centru, který dokázal geniálním zakončením ze vzduchu přetavit v gólovou radost Domínguez, jenž chytře přeloboval Marka Flekkena.

Nottingham tak výhody domácího prostředí nevyužil naplno a připsal si jen bod. V dalším kole se 7. října ukáže fanouškům na stadionu Crystal Palace, Brentford zamíří ve stejný den k zápasu proti Manchesteru United.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele