27. kolo
02.03.2024 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Newcastlu (© AFP)

Wolves odjeli z Newcastlu bez bodů a se zraněným brankářem

Fotbalisté Newcastlu dokázali zabrat na vlastním hřišti, když ve 27. kole anglické Premier League zvítězili nad Wolves 3:0. První trefu zápasu si ve 14. minutě připsal Aleksander Isak, na nějž po půlhodině hry navázal Anthony Gordon, jenž potrestal chybu Josého Sá. Portugalský gólman se navíc při druhé obdržené brance zranil a byl o poločase nucen střídat. Jeho nástupce v závěru duelu také inkasoval, a domácí tak zvítězili rozdílem třídy.

Málokoho by před začátkem ročníku napadlo, že v závěrečné třetině sezony budou vstupovat do vzájemného střetnutí v lepší pozici Wolves. Ti totiž vyhráli tři z posledních čtyř ligových duelů a vyšvihli se do horní poloviny tabulky. Newcastle naopak i kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům řady opor nadále nedostával předpokladům, o čemž svědčila série čtyř domácích duelů v řadě bez vítězství.

Nepříznivou sérii na St. James’ Parku se jako první pokusil utnout Isak, ve 14. minutě utkání se k němu dostal míč po ztečovaném centru a hlavou pohodlně uklidil míč do sítě. Za Wolves na druhé straně ohrozil branku Toti, zblízka však nedokázal usměrnit svou hlavičku mezi tři tyče. Ve 33. minutě dokázal chybu hostující defenzivy potrestat Gordon, když po srážce gólmana Sá s jedním z obránců zakončoval do prázdné branky.

V druhém poločase se uvedl krásnou hlavičkou Joe Willock, na brankové čáře však pohotově vytěsnil míč Toti. Vlci si připsali první střelu mezi tři tyče až v 66. minutě, Nathan Fraser pálil zpoza vápna do levého dolního rohu, tam byl ale připravený Martin Dúbravka. Nádherným centrem našel Bruno Guimaraes střídajícího Miguela Almiróna, ten ale zblízka nedokázal procedit balon do sítě. V nastavení přidal třetí gól po individuální akci s trochou štěstí Tino Livramento.

Newcastle tak mohl začít slavit první domácí výhru v roce 2024. V příštím kole se představí 11. března na půdě Chelsea, Wolves přivítají o dva dny dříve Fulham.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele