31. kolo
02.04.2024 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Alexander Isak v utkání s Nottinghamem (© AFP)

Isakova střelecká forma na porážku Evertonu nestačila, hostům pomohla penalta

Newcastle nenavázal na fantastický vítězný obrat z minulého utkání, když ve 31. kole Premier League jen remizoval na vlastní půdě s Evertonem 1:1. Straky vlétly do zápasu povedeně, jelikož se už v 15. minutě prosadil Alexander Isak. Pro rozjetého švédského kanonýra to byla z posledních čtyř ligových duelů již pátá branka. Jeho forma však domácím k vítězství nestačila, jelikož Karamelky dvě minuty před koncem srovnaly z pokutového kopu. Za bod tak mohli být hosté nakonec rádi i přesto, že už devětkrát po sobě v nejvyšší anglické soutěži nevyhráli.

Předešlé utkání Newcastlu přineslo strhující sedmigólovou podívanou, v níž Straky ukořistily tři body na úkor West Hamu po senzačním obratu v závěru. Hrdinou duelu byl dvougólový Harvey Barnes, jenž se podíval na trávník jen díky zranění Miguela Almiróna. Odchovanec Leicesteru si jistě brousil zuby i na Everton, proti němuž se v minulých dvou sezonách prosadil.

A právě 26letý křídelník se už ve druhé minutě znovu málem zapsal na listinu střelců, jenže tváří v tvář pozornému Jordanu Pickfordovi neuspěl. Na druhé straně se krátce nato dostal k nebezpečné hlavičce James Tarkowski, zblízka ale mířil těsně nad. Skóre se tak měnilo až v 15. minutě, kdy Barnes našel precizním pasem za obranu Isaka. Švédský kanonýr se neukvapil, kličkou na střed oklamal svého strážce a suverénně zakončil do dolního rohu. Další výraznou příležitost si Magpies schovali do závěru první půle, kdy z voleje pálil úplně volný Jacob Murphy. Pickford však předvedl skvělé reflexy a balon vyrazil.

Svěřenci Eddieho Howea se druhého zásahu nedočkali ani krátce po změně stran, kdy po závaru v šestnáctce Evertonu trefil tyč vlastní brány Tarkowski. Ochozy St. James' Parku proto mohly propuknout v jásot až v 58. minutě, kdy Isakův přízemní centr doklepl do odkryté sítě Dan Burn. Videorozhodčí ovšem odhalil těsné ofsajdové postavení nahrávajícího útočníka. Po hodině hry měly pořádnou smůlu i Karamelky, neboť přízemní pokus Jamese Garnera orazítkoval pravou tyč. Jen o pár chvil později zazdil ohromnou šanci Newcastlu Isak. Ten po šikovném Barnsově průniku střílel nikým neatakovaný z hranice malého vápna, napálil však jen blokujícího Vitalije Mykolenka. Zahozená možnost mohla Švéda ještě více mrzet v 88. minutě. Paul Dummett totiž stáhl na zem Ashleyho Younga a nařízenou penaltu proměnil Dominic Calvert-Lewin.

Everton tak v St. James' Parku vybojoval bod. Další duel jej čeká 6. dubna proti Burnley, Newcastle ve stejný den vyzve Fulham.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele