2. kolo
19.08.2023 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavující Julián Álvarez (© AFP)

Tragická bilance Newcastlu ze hřiště Citizens dostala pokračování. Jediný gól dal Álvarez

Manchester City v takticky svázaném utkání porazil v rámci druhého kola Premier League na svém hřišti Newcastle 1:0. Úřadujícího mistra dovedla k výhře trefa Juliána Álvareze ze 31. minuty. Straky totiž na jeho zásah nedokázaly odpovědět a na Etihad Stadium se neprosadily popáté v řadě.

I kvůli tomu se poslední bodový zisk hostů z tohoto stadionu datoval až do listopadu roku 2006. The Sky Blues tak po nekompletních dvou kolech zůstávají společně s Brightonem jedinými šestibodovými týmy v anglické nejvyšší soutěži.

Manchester City vstoupil do ligy výborně, když porazil navrátilce do soutěže z Burnley. Hned dvakrát na sebe upozornil gólem Erling Haaland, jenž ukázal, že ze své střelecké formy nic neztratil. Na zápas s Newcastlem se navíc úřadující šampion naladil ziskem evropského Superpoháru, který obdržel po zvládnutých penaltách se Sevillou. Straky naopak chtěly duelu Citizens v řeckém Pireu využít, jelikož se svěřenci Pepa Guardioly vrátili do Anglie teprve před dvěma dny a přípravu na utkání měli o poznání kratší.

Úvodní minuty nabídly z obou stran opatrnou hru s mírnou převahou hráčů ve světle modrých dresech, avšak bez většího ohrožení soupeřovy branky. Postupem času sice tlak domácích rostl, nedokázali se ale propracovat přes dobře bránící blok Newcastlu. První vážnější šance a hned gólová tak přišla až po půlhodině hry, kdy z druhého doteku umístil svoji pumelici přesně ke vzdálenější tyči Álvarez. Ani vstřelená branka ale atraktivitě příliš nepomohla, jediná další příležitost v první půli přišla pět minut před poločasovým hvizdem, kdy Haaland pálil zpoza obránce těsně vedle pravé tyče.

Bohužel pro zaplněný Etihad Stadium se obraz hry příliš nezměnil ani po změně stran. Straky opticky utkání více vyrovnaly, k vážnějším příležitostem to ale dlouho nevedlo. První nebezpečnější šance druhé půle tak přišla až po hodině hry, kdy dostal přihrávku za obranu Haaland, Fabian Schär však včas zatáhl za záchrannou brzdu a míč mu ve skluzu odkopl. O chvíli později si Nor navedl míč na střelu podobně jako v první půli, opět ale mířil mimo. Po dalších dvou minutách pálil opět Haaland a tentokrát mířil přesně mezi tři tyče, jenže do míst, kam nohou dosáhl gólman Nick Pope.

Citizens tak zvítězili i ve druhém zápase ligové sezony. Další duel je čeká 27. srpna se Sheffieldem, Newcastle se ve stejný den střetne s Liverpoolem.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (4)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat
fsada

3:2

Reagovat
deporpepa

1:2

Reagovat
DidusIneptus

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele