29. kolo
16.03.2024 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Chris Wood (© AFP)

Nottingham těsné vedení neudržel, Luton se z nedávného výbuchu vzpamatoval v závěru

Hráči Nottinghamu remizovali ve 29. kole Premier League na půdě Lutonu 1:1. Zápas nabídl od začátku bojovný fotbal se spoustou šancí na obou stranách. Jako první se ve 34. minutě prosadili hosté, jejichž skvělou kombinaci přesvědčivě zakončil Chris Wood. The Hatters však nesložili zbraně a v samém závěru se jim zásluhou střídajícího Lukea Berryho podařilo vyrovnat. Domácí pozdním zásahem udrželi ztrátu právě na Forest, kteří drží poslední nesestupovou pozici, na třech bodech.

Cesta sympaticky hrajícího nováčka za setrváním v lize dostala v dohrávce na hřišti Bournemouthu další trhlinu, když jeho hráči zahodili luxusní tříbrankový náskok a nakonec odjeli s porážkou 3:4. Další příležitost jak si ulevit v sestupových starostech měli proti svému tabulkovému sousedovi z Nottinghamu. V případě vítězství se Luton mohl na hosty bodově dotáhnout.

Velice důležitý zápas pro oba celky začali lépe domácí. V osmé minutě využil zaváhání v obraně Ross Barkley a vyslal tvrdou střelu z vápna, na kterou zareagoval dobrým zákrokem Matz Sels. O chvíli později předvedl anglický záložník skvělou individuální akci, ovšem tentokrát jeho pokus mířil těsně vedle tyče. Ve 34. minutě vymyslel úžasný centr Morgan Gibbs-White, na jehož konci ukázal svůj střelecký instinkt Wood a zakončil pod břevno. Radost z vyrovnání po trefě Tedena Mengiho trvala domácím jen chvilku, protože ve 42. minutě byl jejich gól zrušen z důvodu zahrání rukou.

Forest se snažil zaskočit svého soupeře hned v první minutě druhého poločasu. Na krásný balon za obranu si naběhl Gibbs-White, avšak ten špičkou kopačky trefil pouze rameno vyběhlého Thomase Kaminskiho. Stopku navýšení vedení následně vystavil Mengi, když vykopl technický pokus Anthonyho Elangy z brankové čáry. Své štěstí poté zkusil i Murillo, dalekonosnou střelu z vlastní půlky hřiště ovšem dokázal na poslední chvílí vyrazit Kaminski na roh. Domácí v poslední desetiminutovce vyvinuli obrovský nátlak. Odměnou jim byl vyrovnávací gól v 89. minutě. Přetažený roh vrátil Reece Burke na malé vápno, kde stál Berry a volejem prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

V souboji o první nesestupovou pozici se tedy zrodila remíza, která bude o něco více vyhovovat hostům. Ti se po návratu z reprezentační pauzy utkají 30. března s Crystal Palace, Luton se ve stejný den představí na hřišti Tottenhamu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele