16. kolo
10.12.2023 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Jack Grealish (© AFP)

Černá série Manchesteru je u konce. Citizens otočili nepříznivý vývoj v Lutonu i bez Haalanda

Manchester City v 16. kole Premier League opět neodehrál příliš povedené utkání, nakonec ale na hřišti Lutonu zvítězil 2:1, a jeho série bez ligového triumfu tak skončila na čtyřech zápasech. Stejně jako ve dvou předchozích duelech, i tentokrát obhájce titulu nezačal ideálně a inkasoval jako první, když se v nastavení první půle trefil Elijah Adebayo. Citizens nicméně nesložili zbraně a po změně stran přetavili svůj velký tlak ve dvě branky, o které se v rozmezí pouhých tří minut postarali postupně Bernardo Silva a Jack Grealish.

Fotbalisté Lutonu byli naposledy blízko senzaci, když sahali po bodovém zisku s vedoucím Arsenalem, jenž nakonec rozhodl až v nastaveném čase. Na nejmenší stadion v Premier League tentokrát zavítal další gigant, Manchester City. Ten se ovšem poslední dobou nezvykle trápil, když nezvítězil již čtyřikrát za sebou a propadl se až na čtvrtou příčku. Ze zasloužené porážky s Aston Villou si navíc odnesl zranění ostrostřelec Erling Haaland, a pro tento zápas tak nebyl svému týmu k dispozici.

Citizens v úvodu utkání marně hledali otevřená dvířka v dobré osobní obraně Lutonu. Thomas Kaminski se poté v 19. minutě vytáhl proti Rodriho dalekonosné střele, která plachtila pod břevno. Dobře zformovaná defenziva domácích se ovšem začala postupně rozevírat, což ke skryté ráně využil Phil Foden. Kaminski však jeho přízemní pokus se štěstím zpacifikoval. Světlemodří pokračovali v ofenzivním nátlaku i po zbytek poločasu, o to větší šok si krátce před pauzou přichystal Adebayo. Vytáhlý forvard si totiž na zadní tyči našel nadýchaný centr Androse Townsenda z pravého křídla a zblízka nechytatelně zakončil hlavičkou.

Po změně stran byl blízko k vyrovnání Rúben Dias, z dálky však napálil pouze břevno. Slovo si tak chvíli nato vzal Silva, jenž po skrumáži ve vápně skóroval skrytou přízemní střelou k levé tyči. Druhou ránu fotbalovému trpaslíkovi přivodil Grealish, jenž po rychlém kontru využil přesnou křižnou přihrávku Juliána Álvareze. Po bleskové otočce si již Citizens těsný náskok bez větších problémů uhlídali.

Manchester City si tak výhrou nad nováčkem soutěže zahojil alespoň nějaké šrámy. O další tříbodový zisk bude usilovat 16. prosince na domácím hřišti s Crystal Palace. Luton ve stejný den zamíří na stadion Bournemouthu.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

Povinnost...0:4 Haaland 2, Alvarez, Foden

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele