26. kolo
21.02.2024 20:30 CET
4 : 1
(0:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Oslavy hráčů Liverpoolu (© AFP)

Absencemi zmítaný Liverpool se ve stínu Ligy mistrů vybičoval k obratu s Lutonem

Liverpool porazil v předehrávce 26. kola Premier League na vlastním stadionu Luton 4:1. Jürgenu Kloppovi scházelo hned 10 důležitých hráčů A-týmu, což se dlouho projevovalo především v ofenzivě. Tu do obvyklých obrátek nakopl až kapitán Virgil van Dijk, jenž v 56. minutě reagoval na trefu houževnatě hrajících Kloboučníků z první půle. Pouhé dvě minuty nato dokonal obrat Cody Gakpo, u jehož zásahu si připsal již druhou asistenci v utkání Alexis Mac Allister.

Reds se udrželi v čele nejvyšší anglické soutěže, když o víkendu porazili Brentford taktéž 4:1. Výborný návrat na trávník zažil Mohamed Salah, jenž proti Bees vstřelil gól a na další asistoval, v průběhu týdne se ale ocitl zpět na listině zraněných. Liverpool chtěl přidat vítězství i v netradičním středečním termínu proti Lutonu, který naopak po skvělém lednovém tažení začal výsledkově pokulhávat.

Domácí zahájili utkání ve velkém tempu. V první šanci se objevil Luis Díaz, který se odpoutal od obránce a ránu na zadní tyč namířil jen těsně vedle. Po úvodním náporu červených přišel ovšem ve 12. minutě šok. Tahith Chong vypálil z úhlu, brankář Caoimhín Kelleher míč sice vyrazil, ale pouze k Chiedoziemu Ogbenemu, jenž do prázdné brány hlavičkou skóroval. Zaskočený tým z města Beatles postupně přebíral iniciativu. To se projevilo, když ve velké příležitosti skluzující Díaz těsně minul tyč.

Po změně stran důrazně vybojoval míč v pokutovém území Lutonu Gakpo, jehož následnou ránu k tyči skvěle vyrazil brankář Thomas Kaminski na roh. Ten umístil Mac Allister přesně na hlavu Van Dijka, který srovnal. Jen o chvíli později Mac Allister naservíroval další parádní přihrávku tentokrát na Gakpa, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti znamenala vedení Liverpoolu.

Fantastickou pětiminutovku domácích mohl vyšperkovat Van Dijk po opětovném centru argentinského záložníka, nicméně výborným reflexem brance zabránil gólman hostů. V 71. minutě Andrew Robertson vypíchl rozehrávku Lutonu a nahrál Díazovi, jenž v rychlosti obehrál obránce a pokusem na přední tyč zvýšil vedení svého týmu. V závěru ještě přidal gól technickou ranou do horního rohu branky Harvey Elliott.

Liverpool tak potvrdil roli favorita a získal tři body. Oba celky se kvůli pohárovým povinnostem vrátí zpět do ligové akce až 2. března. Reds změří síly s Nottinghamem, The Hatters vyzvou Aston Villu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (21)

Přidat komentář
papanegra

Reagovat
EL Gringo

Snáď ten gól Luisovi pomoze, pretože to nie je ten Diaz z 2022, ale celkovo veľká spokojnosť ( s 2hy polčasom ) sme to tam riadne točili a nebyť Kaminskeho by to skončilo vyšším rozdielom.. Na to akú máme momentálne marodku, super výkon

Reagovat
avicii

12? zranených hráčov ale výkon parádny.. každopádne snáď co najskôr budú späť aspoň Salah, Darwin, Szobo a Trent, hlavne vonku a proti silnejším súperom s takýmto zložením kádra nemáme šancu to ťahať do konca o titul

Reagovat
oli9

No když jsem viděl tu sestavu a první poločas tak jsem si říkal.. Tpc to bude děs ten konec sezóny...

Ovšem třeba se dokáží naopak smeknout a nějaké návraty budou...

Reagovat
Bandita_Harry

Liga majstrov v tieni otočky na Anfielde

Reagovat
Busby babes

Shaw prej 12 tydnu out

Reagovat
Dawon

Jestli se rychle nedá dohromady alespoň Bissaka, tak tohle asi může naší sezónu prakticky ukončit. A ze slov Ten Haga to spíše zní, že Bissaka i Malacia jsou mimo na dlouho, takže tohle je fakt pohroma.

Docela by se hodil nějaký cover na LB na hostovacku, škoda že se nikdo takový nepodařil sehnat...oh wait

Reagovat
hightower

Jak by se ten Regulión ted hodil...

Reagovat
Dawon

Jojo...z toho se jeste vyklube kolosalni fuckup, ze sme ho poslali v lednu zpatky. Ten tym proste nemuze prezit treba mesic(e) Lindelofa na LB, pripadne na RB a Dalota na LB. A to teda pracuju s predpokladem, ze se aspon Bissaka jeste tuhle sezonu stihne vratit, ale vzhledem k tomu jake mame informace o tech zraneni to vlastne clovek vubec netusi.

Reagovat
ZJEV

Nakonec pujde na beka Antony

Reagovat
Busby babes

zas mi neprijde, ze by Lindelof byl o tolik marnejsi nez Reguillon.

Reagovat
Dawon

A tak to ja si teda myslim ze ten rozdil je markantni Pri braneni je mozna Lindelof i lepsi, ale pri snaze rozehravat a utocit je tam fakt minusovy hrac. Kdyby tam byl vedle nej aspon ten Martinez, ale takhle se ty problemy vzajemne akorat umocnujou na te leve strane. Nemluve o tom ze i na Rashfordovu formu to ma sileny vliv

Reagovat
Busby babes

ze tim Rash bude trpet je jasne, ale to by imho i s tim Reguillonem... ale tak to je fuk, neni jak to overit.

Reagovat
Dawon

Jako takhle, kdyby byl zdravy Bissaka, tak to tam Dalot asi zvladne prijatelne, ale takhle je to proste zas kalamita no. Navic se za chvili najisto zrani Varane a to uz se fakt dostavame do hodne zoufalych vod

Reagovat
Drevar

Zas fotbal snov

Reagovat
wyqinac

ty jo v kolika zapasech uz letos Luton vedl? hrozne casto mi prijde, ze otevru livesport a oni na zacatku vedou, ale pak to teda vzdycky projebou, coz samozrejme vzhledem k jejich kadru a kadrum zbytku pl je celkem jasny no..

Reagovat
LukKov

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
oli9

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Luc-Luc

Druha pule byla slusna jizda

Reagovat
eder

Ale jen pro ty, co ustáli infarkt po půli první...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele