16. kolo
10.12.2023 15:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Willian (© AFP)

Útok Fulhamu se vyřádil i na Kladivářích. Zápas hrůzy pro West Ham odstartoval Jiménez

Fotbalisté Fulhamu porazili v 16. kole Premier League West Ham drtivě 5:0. Vítěze duelu určil hrůzný poločas Kladivářů, v němž inkasovali hned třikrát. Kanonádu domácích odšpuntoval přesnou hlavičkou mexický kanonýr Raúl Jiménez, na něhož navázal zkušený křídelník Willian. Do konce úvodního dějství se pak stihli The Cottages prosadit ještě jednou, a rozhodli tak o svém druhém pětigólovém ligovém triumfu za sebou. V dresu poražených odehráli celý zápas oba čeští reprezentanti Vladimír Coufal i Tomáš Souček.

Hráči West Hamu se nechávali unášet na vlně skvělých výsledků, kterou naposledy podpořila otočka proti Tottenhamu. Do dalšího londýnského derby tak vstupovali se čtyřmi ligovými duely bez prohry. Fulham zažil v předchozím kole střelecké představení, při němž deklasoval pěti góly Nottingham. Fanoušky domácího celku potěšil dvěma trefami hrotový útočník Jiménez, jehož od začátku sezony trápila produktivita. Statistika vzájemných zápasů hovořila jednoznačně ve prospěch hostů, kteří s Chalupáři neprohráli šestkrát v řadě.

Fulham přivítal soupeře na svém stadionu ve vší parádě, poněvadž Jiménez už ve 22. minutě hlavou překonal polského brankáře Lukasze Fabiaňského. Nebyla to ovšem jediná gólová radost domácích v první půli. Míč propadl až k velmi aktivnímu Willianovi, jenž měl spoustu času a prostoru uvnitř pokutového území, čehož následně i využil. Snížení mohlo přijít ještě před přestávkou, jenže volej Jarroda Bowena mířil přesně do míst, kde se nacházel Bernd Leno. Kladiváři nicméně schytali další ránu, protože na rohový kop naskočil Tosin Adarabioyo, který se i s přispěním teče jednoho z obránců nemýlil.

I po změně stran působili hosté odevzdaně, čehož mohl využít Harry Wilson, avšak po agilní otočce ho dobře vychytal Fabiaňski. Velšský křídelník se ale zanedlouho přece jen dočkal své trefy, když střelou zpoza vápna vymetl levou šibenici. Bowen měl na noze další gól, ani tentokrát však Lena nepřekonal. K čestnému zásahu neměl daleko ani střídající Saïd Benrahma, jenže s jeho ranou si opět poradil německý gólman. Naopak třešničku na dortu přidal v úplném závěru Carlos Vinícius, jemuž před prázdnou bránu nahrál Wilson.

Fulham tak navázal na působivý středeční výkon a ponechal si doma všechny body. V dalším kole se předvede 16. prosince na hřišti Newcastlu. West Ham o den později přivítá Wolves.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (2)

Přidat komentář
OnlyWHU

Totální selhání celýho manšaft potrestaný šíleným debaklem. Po šťastný, vydřený nad favoritem jsme se na to dnes totálně vysr...!

V první půli bez levý strany, s hrůzně chybujícími beky i lehkomyslnou hrou dopředu, jsme postavili domácí tým v 19. minutách na nohy a dál...

Dál už nevím, protože jsem to vypnul. Dál tohle sledovat bylo nad moje síly.

Opět se potvrdil fakt, že bez řádně namotivovaný základní sestavy jsme slabým týmem. Jsem zvědav, jak tohle bude mít vliv na těžkou sérii, která nás do konce roku čeká.

Moyes oslavil 100. prohru v PL opravdu kolosálně. Hoši díky!

Tak teda příště COYI!!!

Reagovat
Hardwell

Koho furt zajímá Souček s Coufalem? V každý reportáži West Hamu je v prvním odstavci zmíněn Souček a Coufal, jak kdyby už to ani nebyl West Ham ale Souček a Coufal. Bože...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele