5. kolo
16.09.2023 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Fulhamu (© AFP)

Nováčkovská daň stále nedosáhla pro Luton stropu. Fulham sklidil body díky robustnímu Brazilci

Hráči Fulhamu vyhráli v pátém kole Premier League nad Lutonem 1:0. Jedinou přesnou trefu v utkání zaznamenal po hodině hry Carlos Vinícius, jenž si našel odražený míč v pokutovém území. Hráči v oranžových dresech sice měli po dobu celého klání řadu nadějných šancí, avšak ani z té největší v podání Jacoba Browna gól nevytěžili, a tak jsou i nadále potopení na posledním místě anglické nejvyšší soutěže bez jediného bodu.

Chalupáři, kteří v létě opět nezaháleli a přivedli do svého týmu několik zvučných jmen, zřejmě nebyli spokojeni se svou dosavadní bilancí čtyř zápasů a čtyř bodů. K dobru jim však bylo potřeba přičíst fakt, že si již odbyli venkovní duely s Manchesterem City a Arsenalem, po kterých se navíc právem mohli cítit poškozeni některými verdikty rozhodčího. Náladu si chtěli spravit proti hostům z Lutonu, kteří do puntíku potvrzovali předsezonní predikce o roli otloukánka celé soutěže. Skóre 2:9 a nula bodů na kontě hovořily za vše.

Domácí dle očekávání jasně dominovali s míčem na noze, avšak jediná pořádná šance v úvodu utkání přišla z kopačky lutonského Tahitha Chonga, jenž to z úhlu poslal do náruče Bernda Lena. Ve 22. minutě se musel poprvé činit i hostující brankář, a to proti přímému kopu Andrease Pereiry. Brazilský záložník ale mířil doprostřed branky, takže si s tím Thomas Kaminski hravě poradil. Na druhé straně měl gól na hlavě Brown, nicméně orazítkoval tyč Lenovy brány.

V druhé půli už ale skálopevnou defenzivu Lutonu domácí prolomili. Centr Williana z levé strany Kaminski vyrazil přímo ke Carlosi Viníciusovi, jenž jednoduchý úkol poslat míč do sítě splnil na jedničku. O chvíli později to zkusil technickou střelou na zadní tyč bývalý hráč londýnských gigantů Willian, ovšem bránu minul. V závěru zápasu se blýskl brilantní prací s míčem Alex Iwobi, nicméně jeho zakončení mířilo mezi diváky.

Fulham tedy odpor outsidera zvládl překonat a připsal si druhé letošní vítězství. To třetí se pokusí přidat 23. září, kdy se představí v městském derby na hřišti Crystal Palace. Luton ve stejný den přivítá Wolves.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele