22. kolo
30.01.2024 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Momentka z utkání Fulham - Everton (© AFP)

Bezbranková partie s Fulhamem odsoudila Karamelky k hořkému sesunu tabulkou

Hráči Fulhamu remizovali ve 22. kole Premier League s Evertonem 0:0. Navzdory bezbrankovému výsledku se diváci na Craven Cottage rozhodně nenudili, jelikož oba celky zahodily několik slibných příležitostí a celkem třikrát se dokonce otřáslo břevno. Chalupáři se i přes pátou bodovou ztrátu z posledních šesti ligových klání drží ve středu tabulky a mají poměrně pohodlný náskok na sestupové pozice. Karamelky naopak nevyhrály proti The Whites pošesté v řadě a propadly se až na 18. příčku.

Fulham vstupoval do roku 2024 plný očekávání. Velkým lákadlem pro něj bylo potenciální finále EFL Cupu, do něj ho ale nepustil Liverpool a o pár dní později Chalupáři skončili i v FA Cupu. Povedené období ovšem neprožíval ani Everton, který spoléhal na fyzicky nadupanou zálohu, v Londýně nicméně nemohl počítat ani s Abdoulayem Doucourém, ani s Idrissou Gueyem.

V ofenzivním úvodu si oba celky vypracovaly dobré příležitosti, první zákrok brankáře ale přišel až na konci deváté minuty, kdy ránu Antoneeho Robinsona rychlým skokem k tyči vyrazil Jordan Pickford. Další šanci Fulhamu zazdil po centru z přímého kopu Joao Palhinha, jehož hlavička mířila nad. Trest za nevyužité šance tak mohl přijít na druhé straně. Dorážku Jamese Tarkowskiho ještě Issa Diop vyrazil na břevno, od kterého se ale míč znovu nebezpečně vracel směrem do sítě. Z brankové čáry jej však na poslední chvíli vykopl Timothy Castagne. Belgičan mohl před pauzou dokonce poslat Londýňany do vedení, jeho ránu ovšem zastavili protihráči, po jejichž defenzivní práci ještě minul z bezprostřední blízkosti bránu Raúl Jiménez.

Po návratu ze šaten Fulham zasypal soupeře několika střelami, ani jedna z nich ale nenadělala Pickfordovi příliš starostí. Po chvíli se osmělili také hosté. Dvakrát po sobě hlavičkoval Dominic Calvert-Lewin, nejprve však trefil břevno a hned nato dostal míč jen na horní síť brány. Po hodině hry byli po zakončení hlavou zase blízko gólu The Cottagers, pokus Bobbyho De Cordovy-Reida ale přizvedl na horní tyč Castagne. Jamajský reprezentant mohl bezbrankovému výsledku zabránit ještě v 83. minutě, jenže svou střelou těsně minul pravý dolní roh. Zmar zakončovatelů korunoval v nastaveném čase Beto, který ve dvou obrovských příležitostech neskóroval.

Poprvé od konce října tak ligový souboj Fulhamu skončil remízou. V příštím kole se představí 3. února v Burnley, Everton přivítá tentýž den Tottenham.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele