7. kolo
02.10.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Chelsea po měsíci hrůzy pookřála, proti Fulhamu přispěchali s živou vodou Mudryk s Brojou

Fotbalisté Chelsea zvítězili v sedmém kole Premier League na stadionu Fulhamu 2:0. Dlouhodobé ofenzivní trápení hostů skončilo v 18. minutě, kdy vstřelil první ligový gól Blues od konce srpna Mychajlo Mudryk, pro něhož zároveň šlo o premiérovou trefu v dresu svého týmu od lednového přestupu z Šachtaru Doněck. Prakticky okamžitě na něj navázal Armando Broja, který zajistil, že na rozdíl od září budou mít na Stamford Bridge při obvyklé anketě o gól měsíce na výběr z více než jedné možnosti.

Až 27. září se Chelsea dočkala prvního a zároveň jediného gólu v měsíci, když v rámci EFL Cupu skolila díky zásahu Nicolase Jacksona nejtěsnějším rozdílem Brighton. Ani duel s Racky se ovšem neobešel bez potíží, The Blues totiž jen se štěstím přežili několik obrovských šancí soupeře a v závěru navíc rozšířil už tak početnou marodku Ben Chilwell. Proti Fulhamu, který z posledních šesti soutěžních zápasů prohrál jen s Manchesterem City, navíc scházel i distancovaný střelec Jackson.

Místo něj od úvodu naskočil na hrotu hostujícího útoku po dlouhém zranění Broja, který hned ve druhé minutě mohl skórovat. Po přiťuknutí od spoluhráče se z úhlu řítil sám na Bernda Lena, kterého lehce obešel a následně také zakončil, jenže zívající bránu Fulhamu nepochopitelně vysoko přestřelil. Další šance pro hráče v modrých dresech přišla v 18. minutě, kdy Levi Colwill krásným centrem našel Mudryka, ten si jej posunul do šestnáctky a pohotovou ranou mezi nohama Lena zaznamenal první gól zápasu. Netrvalo to ani 60 sekund a Chelsea vedla již o dvě branky. Tim Ream nejprve chybou v rozehrávce nabídl míč Colu Palmerovi, ten přihrávkou našel opět kopačku amerického stopera, jenž při snaze uklidit míč trefil Broju, od kterého doputoval až do sítě.

Po změně stran čekali fanoušci v ochozech Craven Cottage na nebezpečné situace o něco déle, nakonec se dočkali zhruba po hodině hry. Zpětnou přihrávku Conora Gallaghera na hranici vápna zužitkoval nabíhající Maatsen, jehož pokus z první trefil tyč. O dorážku z velké blízkosti se pak pokoušel Enzo Fernández, toho ale vychytal skvělý Leno. Zkraje závěrečné čtvrthodiny se zničehonic mohli dostat Chalupáři na rozdíl jediné trefy, kdy se po skvělé přihrávce z levé strany zjevil tváří v tvář brankáři Saša Lukič. Zakončení srbského záložníka z první ale zasáhlo pouze nohu Roberta Sáncheze.

Chelsea tak na Craven Cottage vyhrála pátý z posledních šesti zápasů odehraných na tomto ikonickém stadionu. V příštím kole se 7. října představí na půdě Burnley, Fulham tentýž den přivítá Sheffield.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele