2. kolo
19.08.2023 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Brentfordu (© AFP)

Malé derby o západní Londýn ovládl Brentford. Fulhamu se dvakrát do cesty postavilo břevno

Fulham i vinou smůly v zakončení nenavázal na úvodní vítězství, když ve druhém kole Premier League podlehl na domácí půdě Brentfordu 0:3. Hosté se dostali do vedení v závěru prvního poločasu poté, co chybu v defenzivě Chalupářů potrestal Yoane Wissa. Po změně stran se ve vápně dopustil nedovoleného zákroku Tim Ream, jenž byl po druhé žluté kartě poslán předčasně do sprch. Z následného pokutového kopu Bryan Mbeumo pojistil úspěch Bees.

Brentford se v prvním kole uvedl remízou s Tottenhamem. Ještě lépe si však vedl Fulham, který zvítězil na hřišti Evertonu. Jediným jeho úspěšným střelcem byl Bobby De Cordova-Reid, jenž u The Cottagers zahájil už pátou sezonu. Zkušený Jamajčan se chtěl prosadit i proti Včelám, na něž měl dobré vzpomínky. Téměř na den přesně před rokem totiž přiblížil svůj tým k vítězství gólem z první akce zápasu.

Úvod duelu byl z obou stran opatrnější, a tak první zajímavá šance přišla až v 19. minutě. Mathias Jensen překvapil Bernda Lena pokusem z dálky. Dánský středopolař ovšem těsně minul levou tyč. Po necelé půlhodině hry se ke střele těsně za vápnem dostal Wissa, z dobré pozice ale mířil jen do Lena. O chvíli později byl blízko branky Fulham, stopera hostů Ethana Pinnocka totiž od vlastního gólu zachránilo až břevno. Nakonec se ve 44. minutě radovaly Včely. Issa Diop předvedl obrovskou chybu v rozehrávce, načež se k balonu dostal Wissa, jenž nabídnutou příležitostí nepohrdl a otevřel skóre utkání.

V 53. minutě byl velmi blízko vyrovnání Bobby De Cordova-Reid, který z hranice vápna mířil do brankové konstrukce. Fulham se i nadále tlačil do zajímavých příležitost, jenže v 63. minutě ho oslabil Ream, který za nešetrný zákrok ve vápně obdržel druhou žlutou kartu. O dvojnásobný trest za faul amerického obránce se postaral Mbeumo, jenž nařízený pokutový kop s přehledem proměnil zakončením k levé tyči. Oslabení The Whites se sice ještě v závěru snažili s utkáním něco udělat, do žádných nebezpečných pozic se však již nedostali. Naopak v nastaveném čase z protiútoku podtrhl vítězství Bees svou druhou trefou Mbeumo.

Fulham tak nenapodobil úvodní duel a všechny body putují do Brentfordu. Další zápas The Cottagers čeká 26. srpna na hřišti Arsenalu, Brentford bude ve stejný den hostit Crystal Palace.

Autor: Livesport.cz / Jakub Golda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele