20. kolo
31.12.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Raúl Jiménez (© AFP)

Arsenal naložil se šancí zakončit rok 2023 na špici tragicky. Gesto důvěry se Artetovi nevyplatilo

Fulham ještě vylepšil výsledek z úvodního vzájemného klání sezony a ve 20. kole Premier League porazil Arsenal 2:1. V základní sestavě hostů se objevili i Jakub Kiwior a Eddie Nketiah, o jejichž budoucnosti v klubu se začalo hojně spekulovat. Druhý jmenovaný se ale na hrotu útoku trápil a svého prvního venkovního ligového gólu přesně po roce se nedočkal. Lépe se dařilo na opačné straně hřiště Raúlovi Jiménezovi, jenž navlékl dres Chalupářů po třízápasovém distancu a těsně před odehranou půlhodinou srovnal skóre. Po změně stran navíc rozhodl o triumfu outsidera Bobby De Cordova-Reid.

Nabitý vánoční program Fulhamu příliš nevoněl, jelikož ze tří posledních ligových duelů všechny prohrál, přičemž ani jednou nevstřelil gól. Tentokrát se mu ale do sestavy vrátil střelec Jiménez, jehož měli podporovat zejména Willian a Alex Iwobi, dva bývalí hráči Arsenalu. Ten Chalupáři naposledy porazili v roce 2012. Svěřenci Mikela Artety se ovšem na silvestrovský duel nenaladili zrovna ideálně, když ve čtvrtek padli 0:2 s West Hamem.

Od úvodního hvizdu se ale snažili své nedávné zaváhání odčinit a již v páté minutě se dostali do vedení. Gabriel Martinelli si navedl balon na střed hřiště a vypálil ke vzdálenější tyči, gólman sice tento pokus zneškodnil, ale na dorážku Bukaya Saky už byl krátký. Po přímočaré akci měl na kopačce vyrovnání Jiménez, jeho střelu doprostřed brány ovšem pokryl David Raya. Mexický forvard dostal šanci na reparát ve 29. minutě, kdy si naběhl na zadní tyč a přízemní centr Toma Cairneyho neomylně uklidil do sítě. Před koncem poločasu se snažil převážit misky vah zpět na stranu Gunners Martinelli, z hranice penaltového puntíku však zamířil těsně vedle.

Otočku ve skóre ve prospěch domácích dokonal De Cordova-Reid, který se dokázal nejlépe zorientovat na malém vápně a odražený balon pověsil za bezmocného Rayu. Bleskovou odpověď měl na kopačce Saka, když vyplaval osamocený na zadní tyči, střela mu ale vůbec nesedla. Do dalších šancí se Artetovi svěřenci dostávali jen stěží, naopak mohli sami inkasovat po dalekonosné ráně Cairneyho, kterou Raya vytáhl konečky prstů mimo tři tyče. Přímý volný kop Andrease Pereiry pak vytlačil španělský brankář očima na břevno. V závěru sice hosté drželi míč častěji na kopačkách, kýženého vyrovnání se však nedočkali.

Fulham tak dokázal zaskočit Gunners a doma získat velmi cenné tři body. V následujícím kole se 13. ledna střetne s Chelsea, Arsenal změří o sedm dní později síly s Crystal Palace.

Autor: Livesport.cz / Petr Krištof

Komentáře (1)

Přidat komentář
Muza

Další skvělý výsledek v podání Arsenalu. 3 poslední zápasy 1 bod a to za velice šťastnou remízu s Liverpoolem. To je zoufalost sama. Místo boje o titul bude boj top 4.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele