24. kolo
10.02.2024 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Fulhamu (© AFP)

Fulham bez problému vyřídil Bournemouth a doma jej porazil poprvé v historii

Fotbalisté Fulhamu v duelu 24. kola Premier League přehrál Bournemouth 3:1 a po třech zápasech se v nejvyšší soutěži konečně dočkal plného bodového zisku. I přesto, že Třešně nehrály špatně, byli Chalupáři smrtící ve využívání šancí. Už po pěti minutách se prosadil Bobby De Cordova-Reid, který pak ještě hlavičkou připravil druhý gól pro důrazného Rodriga Munize, jenž se nakonec trefil i po změně stran. Domácí tak výhrou psali historii, jelikož se jim vůbec poprvé povedlo Bournemouth porazit v soutěžním klání před vlastním publikem.

Poslední zápasy obou týmů probíhaly dle podobně neuspokojivých scénářů. Bournemouth skóroval do sítě Nottinghamu už v páté minutě, jenže na první ligovou výhru od 26. prosince, kdy shodou okolností jasně porazil právě Fulham, nedosáhl. Chalupáři se na půdě Burnley prosadili během úvodní půlhodiny dokonce dvakrát, závěr jim však vůbec nevyšel, a tak se museli spokojit s bodem.

První krok k nápravě zahozených bodů učinili domácí již v páté minutě, když De Cordova-Reid využil podklouznutí jednoho z obránců soupeře a nechytatelně poslal darovaný míč ke vzdálenější tyči. Klub z jižního pobřeží Anglie zahrozil po čtvrthodině hry, kdy nejprve předvedl neadresný, avšak nebezpečný centr do vápna a následně zahrozil díky střele Ryana Christieho po přímém kopu. Fulham mohl jít do trháku ve 27. minutě, nicméně Andreas Pereira z úhlu nepropálil houf hráčů před bránou. Stav pro domácí zvýšil až Rodrigo Muniz, který se ve 36. minutě po nedůrazném výběhu brankáře dostal ke sklepnutí spoluhráče a nekompromisně zavěsil.

Třešně vykřesaly gól naděje, když pět minut po pauze dostal z dorážky míč do sítě Marcos Senesi. Radost hostů však měla jepičí život, jelikož již v 52. minutě poslal chirurgicky přesný centr do vápna Willian a Rodrigo Muniz pohodlně trefil balon ze vzduchu do zívající branky. Oba celky v pokročilé fázi zápasu znatelně ubraly plyn, což rezultovalo v absenci dalších větších možností. V nastavení ještě domácím fandům zatrnulo, neboť Bernd Leno špatně vyběhnul a dal soupeři příležitost snížit. Ta však zůstala nevyužita.

Zápas celků, které dosud v roce 2024 neslavily ligové vítězství, tak ovládl Fulham. Ten v příštím kole přivítá 17. února Aston Villu, Bournemouth se představí tentýž den v Newcastlu.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele