11. kolo
04.11.2023 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Utkání mezi Evertonem a Brightonem (© AFP)

Úsporný režim Evertonu málem opět slavil úspěch. Domácí stála výhru Youngova nerozvážnost

Fotbalisté Evertonu remizovali v 11. kole Premier League před svými fanoušky s Brightonem 1:1. Toffees nakročili ke třetímu soutěžnímu triumfu v řadě hned v úvodu, když se na střeleckou listinu zapsal tečovanou ranou Vitalij Mykolenko. Hosté však dokázali chvíli před koncem alespoň vyrovnat díky vlastnímu zásahu 38letého Ashleyho Younga. Svěřenci Roberta De Zerbiho další zásah nepřidali, a na první ligové vítězství od 24. září tak nadále čekají.

Everton z úvodních pěti zápasů vydřel jen bod, o pět kol později však ve vyrovnané tabulce ťukal na dveře horní poloviny. Na svou pažbu v tomto období stihl zapsat cenné triumfy ze hřišť Brentfordu či West Hamu, přesto nebylo vše růžové, když tyto úspěchy proložil domácí porážkou od Lutonu. V minulém utkání Brightonu sice Evan Ferguson napodobil Wayna Rooneyho, když před dovršením 20 let zaznamenal v anglické nejvyšší soutěži 10 branek, přesto se Racci první ligové výhry od konce září nedočkali.

Domácí do zápasu vstoupili skvěle a brzy se mohli radovat z úvodní branky. Abdoulaye Doucouré ještě Barta Verbruggena ve třetí minutě z dobré pozice neprostřelil, ale Mykolenko krátce poté tečovanou ranou z hranice malého vápna cestu do sítě našel. Srovnáno mohlo být ve 14. minutě, jenže parádní trefa Lewise Dunka z voleje nemohla být kvůli těsnému ofsajdu uznána. Brighton následně disponoval drtivou převahou ve statistice držení míče, žádné náznaky šancí si však vytvořit nedokázal a do kabin odcházel s jednogólovým mankem.

Krátce po změně stran se kapitán Dunk ujal přímého kopu z pozice těsně za vápnem a nebezpečnou jedovkou pořádně protáhl Jordana Pickforda. Dobývání branky Evertonu pokračovalo a kýženého vyrovnání se The Seagulls málem dočkali v 68. minutě. Balon se ve vápně odrazil přímo k Pascalu Grossovi, ale ten ho poslal až na tribunu. De Zerbiho svěřenci se nakonec dočkali v 84. minutě, kdy si centr Kaora Mitomy nešťastně srazil do vlastní brány Young.

Poprvé od roku 1982 tak vzájemný duel hraný na hřišti Evertonu skončil remízou. Toffees se v příštím kole 11. listopadu představí na hřišti Crystal Palace, Brighton o den později přivítá Sheffield United.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele