24. kolo
12.02.2024 21:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Conor Gallagher (© AFP)

Chelsea uspěla v Selhurst Parku zásluhou spasitele Gallaghera, rozhodlo gólové nastavení

Crystal Palace padlo ve 24. kole Premier League s Chelsea po výsledku 1:3. První poločas malého londýnského derby nezastihl favorizované hosty v herní pohodě a neshody na hřišti vyústily ve 30. minutě v chybu v rozehrávce, kterou Jefferson Lerma potrestal krásným gólem. Tým ze Stamford Bridge sice po změně stran bleskově srovnal zásluhou bývalého hráče Orlů Conora Gallaghera, na definitivní obrat si však musel počkat až do posledních minut, když se v nastavení znovu prosadil hrdina večera. Zejména díky jeho gólům si svěřenci Mauricia Pochettina připsali již 14. vítězství v řadě proti tomuto soupeři, což je zároveň i klubový rekord proti nějakému z celků anglické ligy.

Blues vedení Mauriciem Pochettinem byli v poslední době silně kritizováni, a to zejména po domácí porážce s Wolves. Následně se ovšem semkli a v opakovaném utkání FA Cupu jednoznačně porazili Aston Villu na jejím hřišti. Na dobrý výkon chtěli navázat i v lize, kde jim patřilo až 11. místo. Ještě hůře na tom však byl jejich londýnský soupeř Crystal Palace. Orli totiž za poslední tři měsíce zvítězili jen dvakrát, na marodku navíc zamířila řada opor v čele s Eberechim Ezem.

Kromě něj chyběl i Michael Olise a na ofenzivě domácích to šlo znát. Obranná složka hry jim ale fungovala na výbornou, a tak i náznaky šancí v podání Jeana-Philippa Matety dělaly v úvodní půlhodině z Crystal Palace nebezpečnější celek. Na jejím konci ztratil u vlastního vápna míč Noni Madueke, jenž dal jen chvíli předtím najevo svou frustraci u opačného pokutového území naštvaným gestem směrem k Enzovi Fernándezovi, a Lerma nádhernou křižnou ranou z 20 metrů otevřel skóre.

Start druhé půle se opozdil kvůli problémům s komunikačním zařízením rozhodčích a defenzivu Crystal Palace jako by tato prodleva poznamenala. Hned ve 47. minutě totiž neuhlídala náběh Mala Gusta. Ten z pravého křídla nastřelil balon do vápna a Gallagher ho pohotově poslal pod břevno. Domácí po delším čase zahrozili asi čtvrt hodiny před koncem základní hrací doby, kdy se rozhodl velmi dobře hrající Matheus Franca zakončit potenciální přečíslení a tvrdou střelou vyprášil rukavice gólmana. Jinak však ve druhé půli vládla na zeleném pažitu Chelsea, což se projevilo na začátku nastavení. Po rychlém protiútoku Cole Palmer nesobecky našel Gallaghera, který z voleje zacílil přesně k levé tyči a rozhodl celé utkání. Asistence Palmerovi zachutnaly a při dalším kontru dostal do ideální pozice Fernándeze, jenž si položil obránce a rozvlnil síť za Deanem Hendersonem potřetí.

Blues tak navázali na pohárový výkon a domů si odvezli tři body. V příštím kole je však nečeká vůbec jednoduchý úkol, jelikož se 19. února střetnou s Manchesterem City. Orli se utkají o dva dny později s Evertonem.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele