28. kolo
11.03.2024 21:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Cole Palmer (© AFP)

K těsné výhře nad tabulkovým sousedem dotáhl Chelsea skvostný Palmer

Chelsea zdolala v dohrávce 28. kola Premier League před vlastními fanoušky Newcastle 3:2. K výhře zavelel už v šesté minutě Nicolas Jackson, když tečoval střelu Cola Palmera. Straky sice dokázaly do konce první půle vyrovnat, ale v 58. minutě se opět blýskl anglický mladík přesnou ranou z hranice vápna. O výhře The Blues pak v 76. minutě rozhodl po individuální akci Mychajlo Mudryk. Londýňané ukončili čtyřzápasové čekání na vítězství proti Magpies, na které se navíc dotáhli s jednobodovou ztrátou a utkáním k dobru.

Výkony Chelsea nebyly ani v tomto ročníku ideální, o čemž svědčilo až 11. místo v tabulce. Blues prožili velmi nabitý únor, těšit je mohl postup do čtvrtfinále FA Cupu nebo ligová remíza s Citizens. Spíše však stále převládal smutek z prohraného finále EFL Cupu či ze ztráty v minulém kole na hřišti Brentfordu. Na jejich půdu tentokrát přicestoval Newcastle, jenž se rovněž na jeho poměry trápil a v lize se nacházel pouze o jednu pozici výš.

Blues se brzy dostali do vedení zásluhou Jacksona, jenž v šesté minutě dokázal ideálně tečovat přízemní střelu Palmera. Ve 23. minutě se už senegalský útočník odhodlal ke střele sám, ráně ale nedal dostatečnou razanci, aby rozvlnila síť za Martinem Dúbravkou. V dobré příležitosti se ocitl Joe Willock, ve vápně se protlačil k centrovanému balonu, jenže obránce mu nedal potřebný klid na zakončení a míč šel vysoko nad branku. Ve 43. minutě Newcastle využil zaváhání domácí obrany a Aleksander Isak krásným obstřelem na zadní tyč srovnal stav utkání. V nastavení se chytře zbavil obránce Raheem Sterling, poté však vypálil přímo do středu branky.

Druhý poločas odstartoval pumelicí pod břevno Miguel Almirón, dobře postavený Djordje Petrovič ji však za svá záda nepustil. Na druhé straně se v 58. minutě prosadil Palmer, když nikým nehlídaný obdržel míč na hranici šestnáctky a přízemní ranou překonal Dúbravku. Vzápětí hostující defenzivě utekl Sterling, jenže poté nedokázal udělat kličku gólmanovi a následnou střelu vyrazil na brankové čáře jeden z doběhnuvších obránců.

V 76. minutě o osudu zápasu definitivně rozhodl střídající Mudryk, který prokličkoval obranou, posadil si brankáře a uklidil míč do sítě. V poslední minutě hrací doby zkorigoval skóre bombou na přední tyč Jacob Murphy.

Chelsea tak těžký duel zvládla a doma získala tři body. Obě mužstva se vrátí zpět do ligové akce až 30. března. Blues se střetnou s Burnley, Straky změří síly s West Hamem.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele